Έφτασε η ώρα για την ανάδειξη της Ιστορικής μεταλλικής γέφυρας του ποταμού Ταυρωνίτη!

Μπήκαν μέσα τα πρώτα συνεργεία και ξεκίνησαν οι πρώτες τοπογραφικές αποτυπώσεις από τον ανάδοχο του έργου.

Η πίστωση έχει εξασφαλισθεί από την Περιφέρεια Κρήτης και είναι εγγεγραμμένη στο Τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2022 του Δήμου Πλατανιά. Η συνολική προθεσμία εκπόνησης της μελέτης ορίζεται σε 4 μήνες.
Σκοπός της μελέτης είναι η διάσωση και η αξιοποίηση της ιστορικής γέφυρας του Ταυρωνίτη, καθώς πρόκειται για μια γέφυρα χαρακτηριστικό δείγμα μεταλλικής γέφυρας των αρχών του 20ου αιώνα και προβλέπεται να αποτελέσει τμήμα μιας ευρύτερης περιπατητικής διαδρομής. Ταυτόχρονα, με την επισκευή της θα είναι εφικτή κι η ενσωμάτωσή της στην πεζοπορική διαδρομή που πρόκειται να δημιουργήσει ο Δήμος Πλατανιά, η οποία θα συνδέσει την περιοχή του Μάλεμε στην ανατολική όχθη του ποταμού Ταυρωνίτη με τις περιοχές δυτικά έως τον οικισμό Κολυμβαρίου.

Η γέφυρα βρίσκεται σε εγκαταλελειμμένο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων–Καστελίου, κοντά στις εκβολές του ομώνυμου ποταμού της Δ.Ε.Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά. Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των ιστορικών μεταλλικών γεφυρών που κατασκευάστηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα.

Written By
More from Go Hania

ΟΔΌΣ ΟΝΕΊΡΩΝ…ΒΙΛΛΑ ΟΝΕΙΡΩΝ

Μπορεί τα όνειρα για το καλοκαίρι, τις γειτονιές, τη θέα με τις...
Read More