Άννα Γιουμερτάκη «Ήθελα η μαρμελαδίτσα να σε γυρίζει χρόνια πίσω, τότε που ήμασταν παιδιά και τρέχαμε στα βάζα που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας»

«Ήθελα η μαρμελαδίτσα να σε γυρίζει χρόνια πίσω, τότε που ήμασταν παιδιά και τρέχαμε στα βάζα που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας»

………………………………………………………………………………………………………

Υπάρχει καλύτερο πράγμα από νέα παιδιά που σηκώνουν τα μανίκια και σε αφήνουν στην κυριολεξία με το στόμα ανοιχτό;

Γιατί μην μας πείτε πως δεν τα μάθετε – ότι η γνώριμη Άννα Γιουμερτάκη από τα Χανιά- δίχως καλά καλά να το καταλάβει…έκλεισε το μεράκι της μέσα σε ένα βαζάκι. Μαρμελαδίτσα αγνή και ντόπια!

«Ήθελα η μαρμελαδίτσα να σε γυρίζει χρόνια πίσω, τότε που ήμασταν παιδιά και τρέχαμε στα βάζα με τις μαρμελάδες που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας, γι’ αυτό η παράδοση έπρεπε να είναι στοιχείο, που έρχεται στο μυαλό του καταναλωτή με μία όμως πινελιά μοντέρνου!! Αυτό προσπάθησα να βγει προς τα έξω και εύχομαι να τα έχω καταφέρει», ομολογεί ή Άννα Γιουμερτάκη.

Και μάλιστα θυμάται και τις πρώτες αντιδράσεις των φίλων που ξεστόμιζαν όλοι την ίδια φράση.

«Θυμάμαι την πρώτη φορά που έδειξα ολοκληρωμένο το προϊόν σε φίλους, όλοι είχαν την ίδια θετική έκπληξη στο βλέμμα. Και άκουσα πολλές φορές τη φράση :Πλάκα μου κάνεις τώρα».

Μοιραία η περιέργειά μας για την συνταγή δεν έμεινε στην σκέψη. Το ρωτήσαμε και αυτό.

«Η συνταγή είναι απλή….τα πιο φρέσκα υλικά: φρούτα από τοπικές μικροκαλλιέργειες (βιολογικά κυρίως) φρέσκα και προσεγμένα μπαχαρικά όπως π.χ. φρέσκια  βανίλια Μαδαγασκάρης, το μυστικό όμως είναι η πολλή αγάπη που υπάρχει μέσα σε αυτό το βάζο!».

Και αυθόρμητα μας μαρτυράει :

«Εγώ θεωρώ ότι η καλύτερη καλοκαιρινή γεύση είναι η μαρμελαδίτσα μάνγκο».

Τώρα που το καλοσκέφτεται με ηρεμία και πιο αποστασιοποιημένη, συνειδητοποιεί ότι κάτι ήθελε να πει με όλη αυτή την προσπάθεια.

«Η νοσταλγία και οι γλυκές αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια, ήταν το κυριότερο που ήθελα να εκφράσω με την παραγωγή χειροποίητων, χωρίς συντηρητικά  καθώς και γλυκαντικά, στην παραγωγή των μαρμελάδων!!».

Και το Απόλυτο καλοκαιρινό δροσιστικό Ρόφημα: η Σπιτική ροζ λεμονάδα συμπυκνωμένη. Σας φαίνεται παράξενο; Όχι και τόσο…

‘‘Χρόνια φτιάχνω λεμονάδα σπιτική με γλυκαντική ουσία  όμως ήθελα και κάτι παραπάνω στην ένταση της γεύσης και έτσι πρόσθεσα γκρέιπ φρουτ κόκκινο, σε συνδυασμό με το λεμόνι, που απογείωσε την γεύση!’’

Κι εκεί που πιστεύεις ότι όλα μπαίνουν σε ένα τσουβάλι, φαίνεται ότι οι νέοι το ψάχνουν λίγο παραπάνω, διακρίνουν την καλή ποιότητα κι ανακαλύπτουν και όμορφες εναλλακτικές ιδέες για δώρα που διαφέρουν και …ξεκάθαρα ενδιαφέρουν!!!

‘‘Η νεότερη γενιά έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια, μιας που έχει περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες, ώστε να μπορεί να διακρίνει ότι η  επιλογή των πρώτων υλών, η προσθήκη καστανής και όχι άσπρης ζάχαρης ή ακόμη καλύτερα χωρίς ζάχαρη, και κυρίως χωρίς συντηρητικά, είναι από τις πρώτες επιλογές της!

Και γίνεται εμφανές και στο Facebook : @Μαρμελαδίτσα

Είναι μια πολύ όμορφη ιδέα για να χαρίσεις σε κάποιον μαρμελάδες τόσο αγνές. Να ξέρεις ότι όλοι οι καταναλωτές που παίρνουν στα χέρια τους κουτί με τις μαρμελαδίτσες είναι σε συσκευασία δώρου είτε είναι για τους ίδιους είτε θέλουν να το προσφέρουν για δώρο!’’

Άννα να αγιάσουν τα χέρια σου…

 

Tags from the story
,
Written By
More from Go Hania

Τα 100 κορυφαία Ελληνικά βιβλία

Με τη συμμετοχή 120 λογοτεχνών ολοκληρώθηκε η μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησαν το...
Read More