Έρευνα: Το (πολύ) σεξ, φέρνει την ευτυχία;

«Το πολύ σεξ φέρνει την ευτυχία;» Αυτό το ερώτημα αποφάσισαν να εξετάσουν οι ερευνητές, λίγο καιρό αφότου ο επιστημονικός κόσμος αποφάνθηκε ότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία. Για την μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έντυπο του Social Psychological and Personality Science, συγκεντρώθηκαν στοιχεία από 30 χιλιάδες ανθρώπους σε διάρκεια 25 χρόνων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ευτυχισμένα ζευγάρια είχαν συχνότητα ερωτικής επαφής μία φορά την εβδομάδα ή περίπου 5 φορές το μήνα, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία ή τη διάρκεια της σχέσης τους. Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι οι άνθρωποι που νιώθουν καλά με τη σχέση τους είναι εκείνοι που διατηρούν μια ισορροπημένη επαφή, η οποία όμως ενισχύεται και από άλλα πράγματα. «Η σεξουαλική επαφή μια φορά την εβδομάδα είναι μια συχνότητα που τη συναντάμε στα ικανοποιημένα ζευγάρια, αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα πως το περισσότερο σεξ θα αυξήσει και την ευτυχία των εραστών» λέει η κοινωνική ψυχολόγος, Άμι Μούις, επικεφαλής της έρευνας από το πανεπιστήμιο του Τορόντο.

Μια άλλη έρευνα του Carnegie Mellon University ολοκληρώθηκε φέτος. Ζητήθηκε σε 32 από 64 παντρεμένα ζευγάρια που συμμετείχαν να αυξήσουν τη συχνότητα του σεξ που έκαναν. Τα αποτελέσματα δεν φάνηκαν να αυξάνουν την ευτυχία και η έρευνα αποφάνθηκε ότι εκείνο που  απασχολούσε τους συμμετέχοντες ήταν περισσότερο να διατηρήσου την ποιότητα του σεξ παρά τη συχνότητά του. Εκείνοι πάντως που έκαναν λιγότερο σεξ από μια φορά το μήνα αποδείχθηκε ότι ένιωθαν λιγότερο ευτυχισμένοι από εκείνους που έκαναν σεξ μια φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Τορόντο, κι ότι επίσης το «περισσότερο σεξ» τους έκανε να νιώθουν πιο ευτυχείς σε σχέση με το «περισσότερο χρήμα».

Σε κάθε περίπτωση, οι docers σας εύχονται καλή σ-εξωστρέφεια.

 

Πηγή: www.doctv.gr

Tags from the story
, ,
Written By
More from GOHANIAMAG

Εγκλήματα που συντάραξαν τα Χανιά

Υπάρχουν εγκλήματα που πραγματικά ξεχώρισαν στα αστυνομικά χρονικά των Χανίων για τις...
Read More

Leave a Reply