Γιώργος Κισσανάκης: Τα Χανιά είναι μαγικά από ψηλά

Γιώργο πως ξεκίνησες να πετάς;

Ξεκίνησα από τη θητεία μου στην ειδικές δυνάμεις το 2000 στην 1η Μοιρα αλεξιπτωτιστών έτσι για  πρώτη μου φορά ήρθα σε επαφή με το αλεξίπτωτο

Έπειτα που απολύθηκα ξεκίνησαν όλα τότε γνώρισα και λάτρεψα το αλεξίπτωτο πλαγιάς τέλος του 2003 εκπαιδεύτηκα και από τότε πετάω σχεδόν καθημερινά με χιλιάδες ώρες πτήσεων στης πλαγιές της Κρήτης και Ελλάδας το 2009 ξεκίνησα να πετάω και μηχανοκίνητο Paramotor και Paratrike και τα δύο διαθέτουν κινητήρα και δεν χρειάζεται να ανεβούμε πλαγιές και ταυτόχρονα ξεκίνησα πτήσεις με επιβάτη μια απίστευτη εμπειρία να δείξω και να μοιραστώ αυτή μου την εμπειρία μαζί τους.

Εξήγησε μας τι είναι το Paratrike

Το Paratrike θα σας πω για αρχή είναι το μοναδικό στην Κρήτη και υπάρχουν άλλα 2 στην Αθήνα και και Κέρκυρα. Αυτό συμβαίνει γιατί θέλει πολύ εμπειρία και γνώση.

Το paratrike είναι μια κατασκευή με 3 τροχούς με ένα κινητήρα αεροπορικό με προπέλα το οποίο μας δίνει την δυνατότητα να μπορούμε να απογειωθούμε από όπου θέλουμε και σε πολύ μικρή απόσταση λόγω του μικρού του βάρους και με μικρή ταχύτητα.  Είναι το πιο ασφαλές στην κατηγορία του γιατί σε απογείωση και προσγείωση δεν έχουν επαφή τα πόδια μας με το έδαφος. Επίσης δίνει τη δυνατότητα και σε άτομα με ειδικές ανάγκες να πετάξουν σαν πιλότος και σαν επιβάτης.

Πόσο διαφορετικό είναι από το απλό αλεξίπτωτο πλαγιάς;

Η διαφορά με το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι ότι το paratrike μπορεί να πετάξει με απόλυτο έλεγχο ύψους και απόστασης λόγω κινητήρα και έχει δυνατότητα ύψους ως και 14.000ποδια ενώ για το αλεξίπτωτο πλαγιάς πρέπει να ανεβούμε σε ένα μεγάλο υψόμετρο για  να απογειωθούμε και να  πετάξουμε με της σωστές συνθήκες του ανέμου. Για να διανύσουμε μια απόσταση παίζει σημαντικό ρόλο η ώρα, η μορφολογία του εδάφους και τα ανοδικά ρεύματα.

Ενώ στο paratrike στην ουσία δίνοντας στροφές στο κινητήρα παίρνουμε ύψος και αφήνοντας γκάζι σιγά σιγά χάνουμε ύψος.

Χρειάζεται ένας μικρός χώρος απογείωσης και προσγείωσης και η διαφορά με το αλεξίπτωτο πλαγιάς στην απογείωση και προσγείωση είναι ότι το paratrike  τροχοδρομεί σαν ένα αεροπλάνο.

Πόσοι άνθρωποι κάνουν κάθε έτος βόλτες στους ουρανούς μαζί σου;

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ γνωστό και κάθε χρόνο γίνεται όλο πιο αγαπητό σε όλους. Με τη αγάπη μου για αυτό και τη δουλειά μου με φωτογραφίες βίντεο σε πολύ δυνατό κανάλι που έχω YouTube και Facebook με επισκέπτονται και από εξωτερικό συνδυάζοντας διακοπές τους με πτήση με Paratrike  σε μέρη της Κρήτης μας που έχουν δει σε βίντεο μου από ψηλά. Όπως πέρυσι συμμετείχα σε ντοκιμαντέρ του BBC της Ελλάδος.

Ο άνθρωπος από την εποχή του Ίκαρου, ήθελε να πετάξει. Όταν μιλάμε για ασφάλεια, πόσο ασφαλές είναι

Η ασφάλεια μας είναι οι γνώσεις, οι συνεχείς πτήσεις, η πείρα και η εμπειρία μας τόσα χρόνια. Πρέπει να τηρούνται κανόνες ασφαλείας και μην υποτιμάμε της καιρικές συνθήκες και τις δυνατότητες μας. Εγώ τόσα χρόνια τηρώ τους κανόνες ασφαλείας, ελέγχω επισταμένα τον εξοπλισμό μου και μεταφέρω και στους νέους πιλότους αυτή την φιλοσοφία. Το Paratrike θεωρείται ότι πιο ασφαλές στην κατηγορία αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Θα μας περιγράψεις τις αντιδράσεις ανθρώπων που πετάνε μαζί σου;

Πολλοί έρχονται να ζήσουν αυτή τη διαφορετική εμπειρία πετώντας με Paratrike πάνω στα πανέμορφα μέρη της Κρήτης. Όσοι  έχουν κάποιο φόβο τους κάνω να νιώσουν άνετα και σε λίγα λεπτά πτήσης να δω το χαμόγελο τους και να το απολαμβάνουν πετώντας μαζί μου. Η ικανοποίηση που κάθε φορά βλέπω δεν περιγράφεται και όσοι παρακολουθήσουν βίντεο από το κανάλι μου στο YouTube θα το καταλάβουν.

Τελικά, είναι όμορφα τα Χανιά από ψηλά;

Τα Χανιά μας από ψηλά είναι μαγικά κάθε ώρα και κάθε εποχή. Κάθε βίντεο και φωτογραφίες που βγάζω με κάθε επιβάτη μπορώ να πω ότι δεν περιγράφονται με λόγια. Μια εικόνα χίλιες λέξεις από κάθε γωνιά της Κρήτης μας.

Written By
More from GOHANIAMAG

Ψήφισε εσύ την καλύτερη παραλία των Χανίων

Καθημερινά διαβάζουμε σε ελληνικά και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης για τις παραλίες...
Read More

Leave a Reply