Δεν θέλουν οι ξενοδόχοι πρόσφυγες στην Κρήτη

Με κοινή τους ανακοίνωση ‘ολες οι Ενώσεις Ξενοδόχων της Κρήτης τ’ασσονται κατά της μετεγκατάστασης 2000 προσφύγων στο νησί.

Με φόντο τις δηλώσεις Μουζάλα για την πιθανή μεταφορά 2000 προσφύγων στο νησί, οι ξενοδόχοι μέσω της ανακοίνωσης τους, καλούν τους φορείς να προστατεύσουν τον πρώτο τουριστικό προορισμό της χώρας.

Όπως οι ίδιοι υπογραμμίζουν, η ανεξέλεγκτη άφιξη προσφύγων θα δημιουργήσει σειρά προβλημάτων.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση των Ενώσεων Ξενοδόχων της Κρήτης:

“Οι Ενώσεις ξενοδόχων Κρήτης με αίσθημα ευθύνης στην παράδοση αλλά και στο μέλλον του τόπου μας και με αφορμή την συζήτηση γύρω από την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας, δηλώνουμε την κατηγορηματική άρνηση μας σε οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο με τον τροπο που επιχειρηθηκε την προηγουμενη εβδομαδα .

Εχοντας υποψιν μας την οικονομική καταστροφή των νησιών του Βόρειου Αιγαίου οπως επισης την σκληρή κοινωνική πραγματικότητα των κατοίκων της Λέσβου, Χίου, Σάμου Κω κλπ ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προστατεύσουν τον πρώτο τουριστικό προορισμό της χώρας { ΚΡΗΤΗ } που προσφέρει τόσα πολλά στη ντόπια οικονομία αλλά και στην οικονομία της χώρας μας .

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση προσκάλεσε τέσσερις δήμαρχους της Κρήτης να αποφάσισουν και να υποδείξουν χώρους φιλοξενείας μεταναστών χωρίς προηγουμένως να ακούσουν την κοινωνία και τους επαγγελματικούς φορείς για να χαράξουν απο κοινού γραμμή για το μέλλον του νησιού.

Προφανώς ορισμένοι αμέλησαν ότι η Κρήτη προσφέρει άνω του 15% του ΑΕΠ της Ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα μέσα στην τεράστια οικονομική κρίση που βιώνουμε περιοχές όπως οι δικές μας πρέπει να μείνουν αλώβητες από τις μεταναστευτικές ροές για να συνεχίζουν να στηρίζουν την ελληνική οικονομία.

Η αλληλεγγύη και η συνεισφορά μας προς όλους τους συνάνθρωπους μας είναι γνωστή χιλιάδες χρόνια.

Μια ανεξέλεγκτη άφιξη μεταναστών στην Κρήτη θα δημιουργήσει πολλαπλάσια προβλήματα σε σχέση με αυτά που κάποιοι νομίζουν ότι θα λύσει.

Οι κ.κ Δήμαρχοι, στην συζήτηση που θα έχουν με την ΠΕΔΚ να λάβουν σοβαρα υπόψιν τους τα παραπάνω.

Το μέλλον του τόπου μας είναι κοινή έννοια για όλους μας.

Η αλληλεγγύη μας μπορεί να αποδειχθεί ακόμα μια φορά στηρίζοντας τις δομές στην υπόλοιπη Ελλάδα οι οποίες δε θα έχουν κανένα οικονομικό βάρος στις τοπικές οικονομίες και στο ΑΕΠ της χώρας.

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.”

Written By
More from GOHANIAMAG

Απλοί τρόποι για να χάσετε θερμίδες, sex included

H φυσική δραστηριότητα είναι ο πλέον υγιεινός και εύκολος τρόπος για να...
Read More

Leave a Reply