Διατροφικές συμβουλές για να χάσετε βάρος υγιεινά

ΟΧΙ ΛΑΔΙ… ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ!

Το ελαιόλαδο μπορεί να είναι το πιο υγιεινό λαδι,αλλά είναι πλούσιο σε θερμίδες.

Κάθε γραμμάριο λαδιού σας δίνει 9 θερμίδες.Όταν λοιπόν μαγειρεύετε όσπρια ή λαδερά,μή ρίχνετε τό λάδι στήν κατσαρόλα,αλλά στό πιάτο σας τήν ώρα του σερβιρίσματος.Εκτός του ότι γλιτώνετε περίσσιες θερμίδες,είστε κερδισμένοι και όσον αφορά τη γεύση και τη θρεπτική αξια του φαγητού.Να θυμάστε οτι 1 κουταλιά παρέχει 135 θερμίδες και 1 κουταλάκι 45 θερμίδες.

ΝΑΙ ΣΤΟ ΖΑΜΠΟΝ… ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΑΛΑΜΙ!

Η θρεπτική αξία των περισσότερων αλλαντικών είναι μηδαμινή αλλά η αξία τους σε θερμίδες ειναι πολύ μεγάλη επειδή περιέχουν πολλά κορεσμένα λίπη.Αποφύγετε τα αλλαντικά με πολύ λίπος,όπως το λουκάνικο(33% λιπαρά),το σαλάμι(26% λιπαρά) και τη μορταδέλα(23% λιπαρά).Προτιμήστε το ζαμπόν,τη βραστή γαλοπούλα και το βραστό κοτόπουλο.Είναι από τα πιο άπαχα αλλαντικά(λιγότερο απο 15% λίπος).

ΑΛΑΤΙ ΜΕ ΜΕΤΡΟ!

Το αλάτι δεν παχαίνει,αλλά μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών,με αποτέλεσμα να φαίνεστε πρησμένοι. Επιπλέον,το αλάτι και τα αλμυρά τρόφιμα εν γένει,πρέπει να αποφεύγονται από όσους έχουν υπέρταση.

ΜΗΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ!

Μην αφαιρείτε το ψωμί από τη διατροφή σας και κυρίως μην το αντικαθιστάτε με φρυγανιές.Οι φρυγανιές περιέχουν αναλογικά περισσότερες θερμίδες σε σύγκριση με το ψωμί,επειδή σε αντίθεση με το ψωμί,δεν περιέχουν νερό.Επιπλέον,το γεγονός ότι πολλές φρυγανιές περιέχουν ζάχαρη,δηλαδή είναι γλυκές,τις κάνει και περισσότερο.. ελκυστικές,με αποτέλεσμα να χάνει κανείς εύκολα τον έλεγχο στην κατανάλωσή τους.Ενδεικτικά 100γρ. σταρένιο ψωμί περιέχει 215 θερμίδες,ενώ 100γρ φρυγανιες αποδίδουν 345 θερμίδες.

ΠΙΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ!

Εαν σας αρέσει ο καφές μετά το φαγητό τώρα έχετε μια καλή δικαιολογία να τον απολαύσετε.Έχει παρατηρηθεί ότι λίγες γουλιές απλού καφέ μετά το φαγητό,μειώνει κατά 5-10% τις θερμίδες του γεύματος που προηγήθηκε. Η διαιτητική αυτή δράση του όμως, αναιρείται όταν πίνετε καφέ με γάλα επειδή ο συνδυασμός αυτός κάνει τον καφέ δύσπεπτο.

 

ioanna_ska

Συμβουλευει η Personal Trainer,

Ιωαννα Σκανδαλακη

 

Written By
More from GOHANIAMAG

Το νέο αρχαιολογικό μουσείο ανεβάζει επίπεδο τα Χανιά

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων κατασκευάστηκε στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Χατζηδάκη,...
Read More

Leave a Reply