Κάτι νέο ψήνεται στην πόλη των Χανίων στο εστιατόριο ΜΠΛΕ

Κάτι νέο ψήνεται στην πόλη των Χανίων τον τελευταίο καιρό. Δεν είναι άλλο απο τα κρέατα ξηρής ωρίμανσης που μπορείτε να βρείτε και να δοκιμάσετε στο εστιατόριο ΜΠΛΕ στην Χαλέπα ιδιοκτησίας Ιπποκράτη Ηλιάδη.

Γράφει ο Χρήστος Καντεράκης

Με την βοήθεια του ψυγείου ξηρής ωρίμανσης (Dry Αger) που διαθέτει το εστιατόριο τα κομμάτια κρέατος που ωριμάζουν μέσα σε αυτό φτάνουν γευστικά σε άλλο επίπεδο , ο ελάχιστος χρόνος ξηρής ωρίμανσης (dry aging) είναι 21 μέρες, αλλά για να γίνει αισθητή η γευστική διαφορά το κρέας θα πρέπει να ωριμάσει 28-35 μέρες από εκεί και πέρα η ωρίμανση μπορεί να φτάσει και μέχρι 120 μέρες. Όταν ένα κομμάτι κρέατος εισέρχεται στην διαδικασία ξηρής ωρίμανσης (dry aging) χάνει περίπου 30% του ποσοστού των υγρών του συμπικνωνοντας και θωρακίζοντας τη γεύση και τα αρώματα του, δημιουργέιται έτσι μια εξωτερική κρούστα η οποία αφαιρείται πριν από το ψησιμο, αυτό το κομμάτι κρέατος είναι αισθητά πιο τρυφερό ακόμα και με ένα αντίστοιχο κομμάτι νωπού.Το αποτέλεσμα έχει βαθιά έντονα αρώματα μοσχαριού, τυριού και καρυδιού που αυτό του προσδίδει μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή θα έλεγα γεύση που έχει ως αποτέλεσμα το κάθε κομμάτι να είναι μοναδικό σε γεύση και αρώματα. Στο Μπλε στην Χαλέπα μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία “Dry Aged” κομματιών κρέατος(Rib eye, Πικανια, κόντρα κ.α) και ο Σεφ Νίκος Αντωνουσάκης θα τα παρασκευάσει με τον τρόπο που εσείς θα επιλέξετε.

Written By
More from Go Hania

Mέσα στο Μυαλό Μυστηρίου του αξιότιμου Χρήστου Μαρκογιαννάκη!

Υπάρχει πάντα ένα έγκλημα το οποίο μας έχει αποσπάσει την προσοχή –...
Read More

Leave a Reply