Και όμως το Κρητικό Τυρί ανεβαίνει κατακόρυφα στις προτιμήσεις των ξένων!

Και όμως το Κρητικό Τυρί ανεβαίνει κατακόρυφα στις
προτιμήσεις των ξένων!

Η κατανάλωση τυριού στην Κρήτη είναι η υψηλότερη παγκοσμίως! Ίσως αυτό συμβαίνει επειδή οι Κρητικοί την τροφή δεν την αντιμετωπίζουν ως φάρμακο, αλλά γνωρίζουν να απολαμβάνουν τη γεύση της. Τελευταίες επιστημονικές έρευνες συσχετίζουν τα προϊόντα αποδομήσεως των πρωτεϊνών των γαλακτοκομικών προϊόντων με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της εμφάνισης αλλά και της εξέλιξης όγκων
του μαστού και του προστάτη!
Τα βασικότερα είδη:
1. Μυζήθρα ή μαλακός ανθότυρος: με
αυτό φτιάχνονται τα κρητικά καλτσού-
νια.
2. Κεφαλοτύρι: σκληρό τυρί από πρόβειο
και κατσικίσιο γάλα.
3. Μαλάκα: ωμή γραβιέρα.
4. Γραβιέρα Κρήτης: νόστιμο τυρί με
υπόγλυκη γεύση.
5. Γαλομηζύθρα Χανίων είναι το γνωστό
σε όλους πηχτόγαλο.
6. Στάκα: φτιάχνεται από την κρούστα του
γάλατος, όταν του αφαιρέσουμε το βού-
τυρο (στακοβούτυρο)
7. Ξινομυζήθρα: μαλακό τυρί με κρε-
μώδη υφή.
8. Το τυρί της Δίκτης: τυρί με χαμηλά
λιπαρά που φτιάχνεται στην περιοχή της
Δίκτης
9. Σκληρός ανθότυρος: η αποξηραμένη,
ώριμη μυζήθρα.
10. Ξύγαλο: μαλακό τυρί, χρησιμοποιείται
σαν ορεκτικό.

Written By
More from Go Hania

Βασίλης Σκουλάς… «Ήμουν πάντα συγκρατημένος άνθρωπος και δεν έκανα εκπτώσεις».

Αν έπρεπε να ανακαλύψουμε τον «Τελευταίο των Μοϊκανών» που ζει και βασιλεύει...
Read More

Leave a Reply