Ευχαριστούμε το «Αρώνια» για την φιλοξενία στον εντυπωσιακό του χώρο.
Φωτογραφίες:
Βασίλης Μαρμαρωτής
Bazil Van Sinner Photography
Μια δημιουργική συνταγή που παροτρύνει τη χρήση παραδοσιακών προιόντων με μόνο σκοπό την ανάδειξή τους.
Ένα γλυκό με γευστική ανάμνηση, ανάλαφρο που τρώγεται ευχάριστα και το καλοκαίρι. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Bohème
και παρέμεινε στον κατάλογο του για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Παροχή πρώτων υλών:
Αθήτης Τυροκομικά: athitis.gr
Caravel Spices & Herbs
Τι θα χρειαστούμε:
Αποσπώμενο στρογγυλό τσέρκι
διαμέτρου 24εκ (8-10 κομμάτια)
Για τη βάση:
• 150γρ. παξιμάδι χαρουπιού ή σίτου
τριμμένο (στο μπλέντερ)
• 100γρ μπισκότα
• 100γρ. φρέσκο βούτυρο
• 60γρ. ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα:
• 1 κιλό ανθότυρο
• 100 γρ. γιαούρτι
• 160 γρ. ζάχαρη άχνη
• 4 αυγά
• 20γρ αλεύρι
• 1 λοβός βανίλιας (προεραιτικά)
ή 2 βανίλιες σκόνη
Πρόταση υλικών
για σερβίρισμα:
Αρκετό μέλι, καρύδια, αποξηραμένα
σύκα ακόμα και κανέλα αν την προτιμάτε! ή Λιωμένη σοκολάτα, καρύδα και μπανάνα!
Εκτέλεση:
Αλέθουμε τα παξιμάδια με τα μπισκότα στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε το τριμμένο παξιμάδι μαζί με το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη άχνη. Το αδειάζουμε στο τσέρκι 24 εκ. Πιέζουμε
πολύ καλά με την χρήση ποτηριού. Ομοιογενοποιούμε στο μίξερ τον ανθότυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια, στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το γιαούρτι. Στο τέλος, προ-
σθέτουμε το αλεύρι. Μεταφέρουμε την κρέμα ανθότυρου πάνω από τη βάση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυ-
σαφί χρώμα. Όταν κρυώσει σερβίρουμε με τα υλικά που θα επιλέξουμε.
Καλή επιτυχία!