Μία 5λεπτη πρωινή ρουτίνα που θα κάνει κάθε σου μέρα υπέροχη

Μία πρωινή ρουτίνα υπόσχεται ότι θα φροντίσει η διάθεσή σου να είναι κάθε ημέρα θετική. “Γίνεται τέτοιο πράγμα;”, θα αναρωτιέσαι. Φυσικά και γίνεται, αρκεί να αφιερώσεις 5 λεπτά καθημερινής συγκέντρωσης στον καλύτερό σου σύντροφο στη ζωή: τον εαυτό σου.

Δεν είναι εύκολο πράγμα να ξυπνάς καθημερινά με διάθεση, φρεσκάδα, όρεξη για ζωή και να είσαι συναισθηματικά διαθέσιμος για όλους και για τα πάντα.

Ωστόσο, ψάξαμε, βρήκαμε και δοκιμάσαμε ένα πεντάλεπτο πρόγραμμα, το οποίο αν ακολουθούμε κάθε πρωί, θα αυξήσουμε σημαντικά τις πιθανότητες να βγαίνουμε στον κόσμο με ανεβασμένο ηθικό, χαμόγελο στα χείλη και έτοιμοι για όλα.

30 δευτερόλεπτα γεμάτα χαμόγελο

Βάλε το ξυπνητήρι κάπου μακριά, ώστε να χρειάζεται να σηκώνεσαι για να το απενεργοποιείς. Πριν ξεκινήσεις τη γκρίνια, “φόρεσε” ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό σου, καθώς περπατάς. Ορμόνες που δημιουργούν χαρούμενα συναισθήματα θα σε πλημμυρίσουν.

1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα πρωινό φως

Τράβηξε τις κουρτίνες, ανέβασε τα ρολά και άσε το πρωινό φως να λούσει το δωμάτιό σου και να στείλει στον εγκέφαλό σου το σήμα ότι μία νέα μέρα σε περιμένει. Συνέχισε με ενός λεπτού ηλιοθεραπεία, αφήνοντας τον ήλιο να αγγίξει απαλά το πρόσωπο και το σώμα σου.

1 λεπτό θετική σκέψη

Για ένα λεπτό, κάνε μία γοργή αναδρομή στην ημέρα σου, φέρνοντας στο νου τα σημαντικά και τα ασήμαντα που έχεις να κάνεις και φαντάσου τα πάντα να ολοκληρώνονται με τον καλύτερο πιθανό τρόπο.

30 δευτερόλεπτα γεμάτα ευγνωμοσύνη

Ας μην ξεχνάμε να είμαστε ευγνώμονες για ό,τι έχουμε. Σκέψου ή καλύτερα πες δυνατά ένα μεγάλο ευχαριστώ -που ξύπνησες άλλο ένα πρωί, που έχεις στέγη πάνω από το κεφάλι, που έχεις την υγεία σου, που, που, που…

1 λεπτό συγύρισμα

Αξίζει να αφιερώσεις ένα λεπτό για να τακτοποιήσεις λίγο τα σεντόνια και τα μαξιλάρια. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να αποχωριστείς πιο εύκολα το δωμάτιό σου βλέποντάς το σε τάξη, ενώ χαίρεσαι να το βλέπεις έτοιμο κι όταν επιστρέφεις.

50 δευτερόλεπτα τραγούδι

Είναι ωραίο να ξεκινάει η μέρα με χορούς και τραγούδια. Για 50 δευτερόλεπτα απελευθέρωσε τις φωνητικές σου ικανότητες και τραγούδα ό,τι θέλεις, καθώς ξεκινάς τις ετοιμασίες για μία νέα ημέρα. Το τραγούδι απελευθερώνει ενδορφίνες και η διάθεσή σου θα ανέβει στα ύψη. Άνοιξε την πόρτα, βγες έξω και κατάκτησε τον κόσμο!

Tags from the story
,
Written By
More from GOHANIAMAG

Κώστας Αλυγιζάκης: Σπιτικό, Beans & Tales και πολύ λάτιν

Ο Κώστας με σπουδές στη λογιστική, τα χρηματοοικονομικά και μεταπτυχιακό στην διοίκηση...
Read More

Leave a Reply