ΝΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Από τον Άρη Σούδας στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ

 

Ο Νώντας Παντελάκης είναι από τις όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες παιδιών που κατάφεραν με πολλή δουλειά και επιμονή να φτάσουν από πολύ χαμηλά, ψηλά όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Ο 25χρονος αμυντικός είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις παικτών που έχουν περάσει από δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας. Η πρώτη ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός και στη συνέχεια (πριν από δύο χρόνια), ο Παναθηναϊκός. Στον Ολυμπιακό βρέθηκε παιδί αμούστακο, στον Παναθηναϊκό ήταν πιο ώριμος όταν είχε την τιμή να φορέσει την φανέλα του, με τους “πράσινους” να μην του δίνουν τις ευκαιρίες που ίσως άξιζε να πάρει.

Αυτή τη στιγμή και ειδικότερα από την περασμένη περίοδο, ο Παντελάκης αποδεικνύει με τις εμφανίσεις του ότι θεωρείται ένας από τους πιο αξιόπιστους αμυντικούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παίζοντας με επιτυχία για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννινα στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Νώντας δείχνει το δρόμο σε όλα τα παιδιά και ειδικότερα στα Χανιωτάκια για το τι πρέπει να κάνουν για να βρεθούν στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Νώντα, πώς αισθάνεσαι που τα τελευταία χρόνια έχεις καθιερωθεί ουσιαστικά με την πορεία σου και βρίσκεσαι σταθερά σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ;

Σίγουρα αισθάνομαι όμορφα γιατί είναι στόχος πολλών ετών, αλλά και μεγάλη υπευθυνότητα για να μπορέσω να καθιερωθώ σε αυτή την κατηγορία. Δεν είναι εύκολο να είσαι συνέχεια σε υψηλό επίπεδο και η διάρκεια είναι αυτή που μετρά.

Πώς αισθάνεσαι στην ομάδα των Ιωαννίνων όπου βρίσκεσαι τα τελευταία δύο χρόνια; Βλέπουμε ότι ο προπονητής του ΠΑΣ σ’ εμπιστεύεται απόλυτα, από πέρσι κιόλας.

Στην ομάδα είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια που προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο αποτέλεσμα κάτω από την καθοδήγηση του προπονητή μας. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να σε εμπιστεύεται ο προπονητής σου, νιώθεις πιο απελευθερωμένος μέσα στο γήπεδο.

Είσαι από τις σπάνιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών γενικότερα στην Ελλάδα που έχουν περάσει από δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Αισθάνεσαι ότι θα μπορούσες να έχεις παίξει περισσότερο και να έχεις δείξει την αξία σου σε αυτές τις ομάδες;

Είμαι πολύ τυχερός που πέρασα από αυτές τις δύο ομάδες. Πήρα πράγματα για το μέλλον μου, θα ήθελα να είχα τη δυνατότητα να προσφέρω λίγο παραπάνω, αλλά όπως στη ζωή έτσι και στον αθλητισμό καμιά φορά δεν έρχονται όλα όπως τα υπολογίζεις και το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να προσπαθείς και να δουλεύεις για την επόμενη μέρα.

Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος από ‘δω και στο εξής; Τι θα ‘θελες να πετύχεις μέσω της παρουσίας σου στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω, θέλω να έχω υγεία και όλος ο κόσμος, να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα που περνά και να δίνω χαρά με τα καλά αποτελέσματα στους φιλάθλους μας, που μας παρακολουθούν. Και να καταφέρω να πάω όσο πιο ψηλά γίνεται.

Το σχόλιο σου για το χανιώτικο ποδόσφαιρο αλλά και για την πρώην ομάδα σου, τα Χανιά, τα οποία είναι η μοναδική πλέον εκπρόσωπος του Νομού στη Σούπερ Λιγκ 2…

Είμαστε μια πόλη που αγαπά το ποδόσφαιρο είτε το ερασιτεχνικό είτε το επαγγελματικό. Τα τελευταία χρόνια είχαμε συνηθίσει να έχουμε πιο πολλές επαγγελματικές ομάδες, φέτος έχουμε μόνο τα Χανιά. Εύχομαι να μπορέσει η ομάδα να καταφέρει να βγει κατηγορία γιατί έχει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ και μια διοίκηση που βγάζει υγεία χρόνια τώρα. Θα είναι καλό για το Νομό γενικά.

Είσαι ένα μεγάλο παράδειγμα για τους μικρούς και φιλόδοξους Χανιώτες ποδοσφαιριστές ώστε να φτάσουν ψηλά. Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται να κάνουν και ν’ ακολουθήσουν ώστε να φτάσουν στο επίπεδο που είσαι εσύ;

Ν’ αγαπούν αυτό που κάνουν, να έχουν υγεία, να βάζουν στόχους και με προσπάθεια και επιμονή όλα μπορούν να τα καταφέρουν.

Tags from the story
, ,
Written By
More from Go Hania Read More

Leave a Reply