ΟΔΌΣ ΟΝΕΊΡΩΝ…ΒΙΛΛΑ ΟΝΕΙΡΩΝ


Μπορεί τα όνειρα για το καλοκαίρι, τις γειτονιές, τη θέα με τις ξύλινες πόρτες και την παλιά πέτρα, να έχουν μια δική τους Οδό;

Στην πόλη των Χανίων όλα τα μπορούν τα όνειρα! Υπάρχει μια στιγμή που το αντιλαμβάνεσαι αυτό. Την ίδια στιγμή που περνάς απ’ έξω, κοντοστέκεσαι και αναρωτιέσαι πώς θα ήταν να έμπαινες και να έμενες για μια νύχτα μέσα σε μια Οδό Ονείρων που κατακλύζεται από καφέ και μπεζ: το καφέ του ξύλου και το μπεζ της πέτρας! Η Οδός Ονείρων βρίσκεται 500 μέτρα μακριά από το Δημοτικό Κήπο Χανίων και 1,5 χλμ από το Αρχαιολογικό Μουσείο.
Απέχει μόλις 1 λεπτό με τα πόδια από το κέντρο των Χανίων. Το βενετσιάνικο στυλ που επικρατεί ακόμα και σήμερα, τραβάει την προσοχή και το ενδιαφέρον των περισσότερων επισκεπτών. Η Εταιρεία Ιωάννης Πατεράκης  επεκτείνεται στην κατασκευή, διακόσμηση, εκμετάλλευση εξοχικών κατοικιών – βιλών στα Χανιά. Η πρώτη ιδιόκτητη βίλα στην παλιά πόλη των Χανίων βρίσκεται σε ένα ενετικό κτίριο ιστορικό, διατηρητέο μνημείο 900 ετών.
Βασικά χαρακτηριστικά Η κτιριακή κουλτούρα και τα γνωρί-
σματα εποχής. Η παραδοσιακή ιστορική ατμόσφαιρα αυτόματα σε μεταφέρει σε άλλη εποχή. Τα επιμέρους βενετσιάνικα γνωρίσματα και τα ρουστίκ στοιχεία συμπληρώνουν ένα μοτίβο που σε βάζει
ασυναίσθητα στον πιο ανέμελο ρόλο: αυτόν της δικής σου εκδρομής. Η Περιοχή συνδυάζει δυο βασικά πράγματα: Σου δίνει τη δυνατότητα να ξεφεύγεις από τα “κλισέ” δωμάτια του κέντρου, αλλά ταυτόχρονα να είσαι δίπλα στο κέντρο μέσα σε λίγα λεπτά. Επίσης, τα σοκάκια, οι ξύλινες πόρτες, οι πέτρινες καμάρες, όλα συνθέτουν ένα σκηνικό παραδεισένιο, ό,τι χρειάζεται δηλαδή κάποιος για να ξεφύγει και να αφεθεί στη δική του απόδραση.
Άλλωστε η Σπλάντζια, όπου βρίσκεται, αποτελούσε το κέντρο της πόλης κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας. Και το ενδιαφέρον συνεχίζεται εκεί έξω ανεβάζοντας κατακόρυφα την διάθεση για να ανακαλύψεις την μαγεία. Και η διαμονή στις βίλλες στην Οδό Ονείρων γίνεται μια συνολική εμπειρία που ζεις για να βρεις τα χνάρια της πόλης… αλλά για να της αφήσεις και τα δικά σου!
Καλώς Ορίσατε!

Επικοινωνία:
Ιωάννης Πατεράκης
Τηλ: 6944155252
Δασκαλογιάννη 16-18, Σπλάντζια,
Παλιά Πόλη, Χανιά

Written By
More from Go Hania

Το Παρίσι είναι πάντα μια καλή ιδέα

Έχω ξαναγράψει ότι το να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα σου με μικρές...
Read More

Leave a Reply