ΟΙ EXPERTS ΜΙΛΟΎΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΈΕΣ ΤΆΣΕΙΣ : Φωτισμός

Πέντε άνθρωποι του design, χαρισματικοί και κορυφαίοι στο είδος τους μας μιλούν για τις νέες τάσεις. Όλα όσα θέλουμε να γνωρίζουμε για την τελευταία λέξη στο Interior design, στο Έπιπλο & Χειροποίητο έπιπλο, στο Φωτισμό, στην Κουρτίνα & Ταπετσαρία και πολλά περισσότερα είναι εδώ!

Επιμέλεια: Αθηνά Μαθιουδάκη

 

ΦΩΤΙΣΜOΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΜΆΝΟ ΒΑΡΑΝΆΚΗ

Ο Μάνος Βαρανάκης είναι μελετητής φωτισμού (lighting designer), ιδιοκτήτης και ιδρυτής της Illum lighting που καταπιάνεται με οτιδήποτε αφορά τον φωτισμό, σε κάθε χώρο και… σε αγαστή συνεργασία με τον ιδιώτη, επαγγελματία, διακοσμητή-αρχιτέκτονα… Απαντά με ακρίβεια σε όλες τις ερωτήσεις μας για τις σύγχρονες τάσεις στο φωτισμό και μοιράζεται μαζί μας τις βαθιές γνώσεις του στο αντικείμενο του!

Τι κάνει ένας lighting designer;
H δουλειά του lighting designer είναι να διασφαλίσει τον σωστό φωτισμό σε οποιοδήποτε χώρο ντυθεί με φως. H μελέτη φωτισμού πλέον είναι απαραίτητη καθώς και η συνεργασία του διακοσμητή-αρχιτέκτονα με τον lighting designer σε κάθε χώρο και κάθε project.

Πότε πρέπει να μελετήσουμε τον φωτισμό του χώρου και τι budget θα χρειαστούμε;
Είτε δημιουργείτε εξ’ αρχής, είτε ανακαινίζετε, πρέπει να σκεφτείτε νωρίς τον φωτισμό σας και να τον θεωρήσετε ισότιμο μέρος της αρχιτεκτονικής του έργου, που πρέπει να μελετηθεί και να οικοδομηθεί. Σε σχέση με το budget κάθε
έργο είναι διαφορετικό. Είτε πρόκειται για αρχιτεκτονικό είτε για decorative, είτε για ένα απλά «σωστό» φωτισμό, μια
μελέτη και ένας έγκαιρος προγραμματισμός μας εξοικονομεί χρήματα!

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αρχιτεκτονικού και διακοσμητικού φωτισμού;
Τα decorative προϊόντα φωτισμού έχουν σχεδιαστεί για να «φαίνονται» ως στοιχειά του χώρου και μέρος του design. O αρχιτεκτονικός φωτισμός δίνει περισσότερη έμφαση στο ίδιο το φως και στο αποτέλεσμα που θα αποδώσει στον χώρο. Συνδυάζοντας αυτά τα ειδή φωτισμού σωστά, συμπληρώνουν το ένα το άλλο και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Ποιες είναι οι κυρίαρχες τάσεις στο φωτισμό για το 2021;
ΜΆΡΜΑΡΟ Οι designers ακολουθούν την τάση αυτή και στα decorative φωτιστικά. Το μάρμαρο είναι ένα θαυμάσιο φυσικό πέτρωμα, αγαπητό στη χώρα μας, που μπορεί να δώσει κύρος και φινέτσα, χάρη στην «στιβαρή» του υπόσταση, κυριολεκτικά και μεταφορικά!

ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΌΜΕΝΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΆ
Ήρθαν για να μείνουν! Δίνουν λύσεις, μεταφέρονται παντού και φωτίζουν κάθε χώρο! Είναι το απαραίτητο αξεσουάρ για επαγγελματικούς outdoor χώρους!

ΜΑΓΝΗΤΙΚΆ ΣΥΣΤΉΜΑΤΑ
Μια εφαρμογή – αμέτρητες λύσεις και συνδυασμοί για κάθε χώρο! Αλλάξτε θέση με μια κίνηση στα διάφορα φωτιστικά εξαρτήματα! Προσθέστε κι αφαιρέστε ανά πάσα στιγμή! Θα ανάψουν όπου κι αν τοποθετηθούν πάνω στην ράγα.

ΦΩΤΙΣΤΙΚΆ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΑΛΆΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΈΣ
Φωτιστικά ιδανικά για εναλλασσόμενες καιρικές συνθήκες όπως αυτές της χώρας και της Κρήτης μας! Ο γαλβανισμένος χάλυβας είναι ανθεκτικός στη διάβρωση και ως εκ τούτου προσφέρεται πολύ καλά σε παράκτιες περιοχές όπου η ιδιοκτησία εκτίθεται σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες.

Φωτογραφία: Τζανάκης Γιάννης Eikonotopio

 

Written By
More from Go Hania

Θερμοκάμερα από τον Πατεράκη Νικόλαο

Θερμοκάμερα Με τα κτήρια να αναφέρεται ολοένα και περισσότερο, ότι συμμετέχουν κατά...
Read More