ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤAΕΙ Η ΜOΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΙΛ ΤΟ DESIGN;

Ποιες είναι οι τάσεις που θα ανανεώσουν τη ντουλάπα μας, το χώρο μας και τη ζωή μας μετά τη δύσκολη χρονιά που περάσαμε; H Έλια Σηφοδασκαλάκη, (@eliasifo_interiors), Interior/Architectural designer, προτείνει τάσεις που θα αναβαθμίσουν το στιλ και θα ανεβάσουν τη διάθεση μας!

Ακριβώς όπως το «design» και η μόδα είναι φακός και αγωγός αυτοεκτίμησης. Για μένα τα πάντα δουλεύονται μέσα από ένα πρίσμα σχεδιασμού. Ο αισθητικός κόσμος γύρω μου είναι ένα σταθερό καύσιμο για έμπνευση και κάθε μέρα μεταφράζω την ομορφιά του, είτε για το σχεδιασμό ενός δωματίου είτε για την προσέγγιση ενός outfit. Στην πραγματικότητα το στιλ στη μόδα δεν είναι πολύ διαφορετικό από το στιλ του σπιτιού. Πιστεύω ότι η επένδυση στην ντουλάπα μας μοιάζει με τα βασικά έπιπλα που αγοράζονται σε ένα σπίτι. Η τελειοποίηση αυτής της επεξεργασίας
απαιτεί χρόνο, αλλά μόλις δημιουργηθεί αυτός ο πυρήνας, γίνεται το κομψό πλαίσιο στο οποίο βασίζεστε τόσο στο design όσο και στη μόδα.

MODERN LUXURY
Κάθε χρόνος φέρνει μία μεγάλη λίστα προβλέψεων και τάσεων που εμφανίζονται στις ροές των ειδήσεων και στα εισερχόμενα σε όλο τον κόσμο. Αλλά αυτή τη χρονιά ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, όλοι κοιτάζουμε το μέλλον ελπίζοντας να αποκτήσουμε κάποια εικόνα για το πώς θα μοιάζει το μέλλον μας πιο φυσιολογικό. Για όσους λαχταρούν λίγο «λάμψη» θα χαρείτε να μάθετε ότι το 2021 αγκαλιάζει το λαμπερό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPARKS OF JOY
Περιστρεφόμενες ψυχεδελικές εκτυπώσεις, λωρίδες υφής και γραφικά εμπνευσμένα, όλα δημιουργούν μία ζωντανή και ευτυχισμένη ντουλάπα που μεταφέρεται σαν τάση και στο interior design.
Ποιος δεν χρειάζεται λίγη αίσθηση χαράς αυτή τη στιγμή; Το 2020 ήταν «καλό», αλλά το 2021 είναι πιο φωτεινό, χάρη στα λαμπερά χαρούμενα στιλ, που έχουν μέγιστο χρώμα και όγκο. Το μεγαλύτερο και τολμηρότερο είναι καλύτερο. Καθώς οι συγκρούσεις των εντυπώσεων αναμιγνύονται.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TROPICAL CHAOS
Τα τροπικά και φωτεινά λουλούδια είναι βασικά στοιχεία για την τάση της μόδας του 2021. Οι φανταστικές δημιουργίες και οι τριπλές επιφάνειες φέρνουν μία διασκεδαστική και χαοτική ατμόσφαιρα για το χώρο της μόδας και της διακόσμησης. Μπορεί κανείς να αντισταθεί; Διαλύστε τη ζοφερή ατμόσφαιρα των προηγούμενων ημερών συλλέγοντας ζωηρά prints της τροπικής μόδας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BIG BLUE
Η εμφάνιση του μπλε στη μόδα αποδεικνύει ότι είναι μια ξεχωριστή απόχρωση για μια εποχή που λατρεύει όλα τα χρώματα. Είδαμε το μπλε να διεισδύει στη ντουλάπα των πιο κομψών κοριτσιών και να παίρνει μια δυναμική θέση στην άποψη της διακόσμησης και του design. Αποχρώσεις που συνδυάζουν το process blue και το bright aqua, σύμφωνα με την παλέτα pantone που κυκλοφόρησε το classic blue ως το χρώμα της χρονιάς 2020. Μία ιδανική δήλωση μόδας για να προσθέσετε μία δόση στιλ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GEOMETRY PRINT
Οι εκτυπώσεις (prints) παίρνουν μια γεωμετρική στροφή, οι σχεδιαστές ενσωματώνουν σχήματα στα έργα τους, με τη μορφή επαναλαμβανόμενων και συγκεκριμένων σχεδίων, που προσθέτουν γωνίες και βάθος σε μία παλέτα χρωμάτων. Η χρήση των υβριδικών εκτυπώσεων αντιπροσωπεύει την εξέλιξη των κλασσικών μοτίβων.