Ρεπορτάζ: Single ή όχι; και γιατί;

Η αιώνια μονομαχία των 2 φύλων είναι κάτι που μας απασχολεί από τότε που ο μάταιος τούτος κόσμος δημιουργήθηκε. Οι άνδρες έριχναν το φταίξιμο στις γυναίκες και οι γυναίκες στους άνδρες σε μια μονομαχία δίχως έχει τέλος.

Από τον Μάνο Σταυριανό | Φωτογραφίες: Άννα Γιουρμετάκη

Με τα χρόνια όμως και αφού η αιτία της μονομαχίας άρχιζε να ξεφτίζει τα δύο φύλα συνωμότησαν (για μια και μοναδική φορά στην ιστορία) και είπαν να αναγάγουν αυτή την διαμάχη σε κάτι πιο ζόρικο να απαντηθεί. Μόνος ή σε σχέση; Πιο καλή η μοναξιά, ή ποιος να συγκριθεί μαζί σου, που λέει και Πάριος.

Γιατί αν δεν το έχετε καταλάβει υπάρχουν και άνθρωποι που τα έχουν βρει μεταξύ τους, ξεπέρασαν καβγάδες και βάσανα ζουν αρμονικά σε ένα δικό τους παράλληλο σύμπαν.

Πήγαμε τσάρκα στην πόλη των Χανιών μήπως και κάποιος από μας δώσει επιτέλους μια απάντηση στο αιώνιο αυτό ερώτημα. Ρωτήσαμε παντού, σε μπαρ, κλαμπ, στο δρόμο, τους πεζούς, τους οδηγούς και η αλήθεια είναι πήραμε απαντήσεις που δεν περιμέναμε…. Γιατί καλοί μου αναγνώστες ενώ ήμασταν σίγουροι πως τα ποσοστά θα χωριστούν στους ”ναικαι στους ”όχιξαφνικά έκανε και την εμφάνισή της μια άλλη ομάδα, με την ταμπέλα ”περίπλοκοι(κατά το facebook ”it’s complicated”). Και άντε τώρα εσύ να βγάλεις άκρη.

Για να το πάρουμε όμως από την αρχή, μήπως και καταφέρεις εσύ λατρεμένε μου αναγνώστη να βγάλεις καμιά άκρη.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της έρευνάς μας, το 65% που ρωτήθηκαν μας απάντησαν ότι προτιμούν να είναι single. Είναι όπως υποστηρίζουν single από επιλογή, κάποιες από τις ατάκες όπως δεν θέλω κανέναν στο κεφάλι μουκαι περνάω καλύτερα όταν είμαι μόνοςμας έκαναν να καταλάβουμε πως τα τυπάκια αυτά τα έχουν βρει με τον εαυτό τους και έτσι δεν τους λείπει μια μόνιμη αγκαλιά στο κρεβάτι τους, που ίσως τους πνίξει κιόλας. Βγαίνουν, πίνουν ξενυχτάνε, δεν έχουν να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν και φυσικά η ζωή τους δεν έχει χώρο για μόνιμη συγκατοίκηση αφού όπως μας υπογράμμισαν με κεφαλαία γράμματα ”έχουμε αλλεργία στην δέσμευση”.

Στο απέναντι στρατόπεδο τώρα οι σχεσάκηδες κατάφεραν να αποσπάσουν το λυπηρό για αυτούς 10% και δύσκολα θα καταφέρουν να το χωνέψουν, άλλα δεν τους ενδιαφέρει κιόλας, πιστέψτε μας. Γουστάρουν τρελά που είναι σε σχέση και δεν θέλουν να το αλλάξουν με τίποτα. ”Είναι ωραίο να μοιράζεσαι την καθημερινότητά σου με έναν άνθρωπο που αγαπάςκαι φυσικά το πατριωτικό ”αγαπήσαμε κύριε και ζούμε γι αυτόείναι κάποια από τα λόγια που μας έκαναν να καταλάβουμε πως υπάρχει αγάπη σε αυτή την πόλη και ”βγάζει μάτι”.  Αγκαλιασμένοι σαν σχιζοφρενείς δεν νοσταλγούν ούτε λεπτό την εργένικη ζωή τους και κάποιοι από αυτούς είναι ένα βήμα πριν ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας.

Και ερχόμαστε καλοί μου φίλοι στους περίπλοκους που μας έκαναν να ”φάμελίγο τα μουστάκια μας. Η ομάδα αυτή κατέκτησε το καθόλου κακό ποσοστό του 25% και καμαρώνει! Οι τύποι αυτοί δεν βάζουν την ζωή τους σε καλούπια, δεν κολλάνε ταμπέλες, ζουν και δρουν ανεξάρτητοι. ”Μπαινοβγαίνουμε σε σχέσεις για να κρατιόμαστε στην τσίτααλλά και το αλησμόνητο ”όταν δεν τα βρίσκω με την κοπέλα μου, υπάρχει και ο κολλητός μου, γιατί οι άνδρες μεταξύ μας τα βρίσκουμε πιο εύκολα”. Έχουν μια δικιά τους κοσμοθεωρία, δεν τους καταλαβαίνεις εύκολα, αλλά ζουν ανάμεσά μας. Απολαμβάνουν στο κόκκινο την ζωή, ενώ δεν το έχουν σε τίποτα να μετατρέψουν ένα one night stand σε μια δυνατή μακροχρόνια σχέση…

Αυτή η έρευνα μας έβαλε τα γυαλιά και μας απέδειξε πως όσο ζει κανείς μαθαίνει. Οι άνθρωποι προχωρούν και δεν κολλάνε πια στα στερεότυπα. Και όταν βλέπουν ότι δεν τα βρίσκουν αντί να χαλούν τις καρδιές τους, τολμούν να μπουν σε μονοπάτια που για πολλούς από εμάς μοιάζουν απάτητα. Κατά γενικοί ομολογία οι single κατεβάζουν κόμμα στην βουλή και κάνουν και κυβέρνηση, οι σχεσάκηδες μοιάζουν σαν παράταξη που με τα χρόνια έχασε έδαφος όσο για τους ‘’περίπλοκους’’, σχήμα οξύμωρο, αλλά φαίνονται έτοιμοι να ανατρέψουν τα πάντα κερδίζοντας έδαφος μέρα με την μέρα!

Εάν δεν έχετε επιλέξει ακόμα σε ποια κατηγορία ανήκετε εσείς, εάν δεν σας βοήθησε και ο κομματικός συλλογισμός μας τότε δεν έχετε παρά να κάνετε μια δοκιμή και στους τρεις τομείς και ότι σας αρέσει το επιλέγετε. Ένα είναι σίγουρο, είτε single, είτε σε σχέση, είτε περίπλοκο οι άνθρωποι αυτής της πόλης ζουν της ζωή τους στα κόκκινα και δεν διστάζουν να το παραδεχτούν. Αν κάνουμε και εμείς το ίδιο ίσως στην επόμενη έρευνα να έχουμε άλλη μια καινούργια κατηγορία.

Tags from the story
,
Written By
More from GOHANIAMAG

Backstage από το νέο videoclip του Σταύρου Λαμπρόπουλου | Photos

Την ειδυλλιακή Villa Felenia επέλεξε ο Σταύρος Λαμπρόπουλος και η ομάδα της...
Read More

Leave a Reply