Σαν την Ελλάδα δεν έχει!

Μοναδικό προορισμό την «Ελλάδα» επιδιώκει να καταστήσει το υπουργείο Τουρισμού, σύμφωνα με την αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, τόσο αναπτυξιακά, όσο και επικοινωνιακά.

Με μότο “No place like Greece” η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου έχει βάλει σκοπό να πείσει το παγκόσμιο τουριστικό ρεύμα ότι σαν την Ελλάδα δεν έχει.

Η Ελλάδα, με ακτογραμμή που ξεπερνά τα 16 χλμ, είναι το μεγαλύτερο και πιο πολύμορφο σύμπλεγμα νησιών στη Μεσόγειο, καθώς επίσης διαθέτει τα πιο καθαρά και ασφαλή νερά στον κόσμο.

Ενώ, στα πλεονεκτήματά της έρχονται να προστεθούν οι πολύ κοντινές αποστάσεις μεταξύ των ελκυστικών νησιωτικών και παραθαλάσσιων περιοχών της χώρας, που δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ταξιδέψει σε πολλούς ελληνικούς προορισμούς και να ζήσει διαφορετικές αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Μάλιστα, τη Δευτέρα κατά τα εγκαίνια της νέας προβλήτας στον ΟΛΠ, η κα Κουντουρά επισήμανε ότι σημειώθηκε άνοδος στο θαλάσσιο τουρισμού. «Ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής ταυτότητας της Ελλάδας. Και αποτελεί σημαντικό κομμάτι των δράσεων που προωθούμε με επίκεντρο την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, ως τομέα υψηλής κυβερνητικής προτεραιότητας», ανέφερε η κα Κουντουρά.

Ήδη η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή για την Κρουαζιέρα, στην οποία συμμετέχουν 28 διαφορετικοί φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, υπό την καθοδήγηση των υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού, έχει ενεργοποιηθεί και προχωρά στα απαραίτητα βήματα που θα επιτρέψει να αξιοποιήσει η Ελλάδα τις ευκαιρίες που παρουσιάζει ο κλάδος της κρουαζιέρας.

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΕΑ

Επιπλέον, η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού επιδιώκει εμπορικές συμφωνίες για την αεροπορική διασύνδεση με νέες αγορές- στόχους. Οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις αποτελούν «κλειδί» για την ανάπτυξη του τουρισμού και της κρουαζιέρας. Τη διετία 2015 – 2016 έγιναν σημαντικά βήματα στην καθιέρωση νέων απευθείας πτήσεων με νέες και δυναμικές αγορές για την Ελλάδα, όπως η Ρωσία, οι ΗΠΑ, οι Αραβικές Χώρες, η Νότια Κορέα και η Κίνα.

Η Κίνα με την Ν.Κορέα εξελίσσονται σε εξαιρετικά δυναμικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό. Η καθιέρωση απευθείας πτήσεων Ελλάδας- Κίνας και Ελλάδας-Κορέας είναι ένα από τα θέματα προτεραιότητας που έχει τεθεί σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο, και είναι βασική μας επιδίωξη η εξασφάλισή της για την ερχόμενη τουριστική σεζόν 2017.

Ήδη έχει δρομολογηθεί για το 2017 να υπάρξει απευθείας αεροπορική σύνδεση μέσω της Korean Air της Σεούλ με την Αθήνα.

Written By
More from GOHANIAMAG

Μία 5λεπτη πρωινή ρουτίνα που θα κάνει κάθε σου μέρα υπέροχη

Μία πρωινή ρουτίνα υπόσχεται ότι θα φροντίσει η διάθεσή σου να είναι...
Read More

Leave a Reply