Το Ιστορικό Καφέ “Κήπος” επισκέφθηκε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019.

Ο κ. Μπακογιάννης ξεναγήθηκε στον χώρο από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, Ιδρυτή & Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA) Βασίλη Σταθάκη, και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία του Καφέ “Κήπος”, το οποίο υπήρξε και η αφορμή για τη δημιουργία του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης. Μάλιστα ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε να ενημερωθεί για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του EHICA, ο οποίος πλέον εκτείνεται σε 12 χώρες και περιλαμβάνει 52 Ιστορικά Καφέ! 
Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στον κ. Μπακογιάννη η νέα Πολιτιστική Διαδρομή “Δρόμος Ιστορικών Καφέ” που δημιουργείται από τον EHICA σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ και το Ινστιτούτο Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης. 
Ο κ. Μπακογιάννης ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την πορεία του “Δρόμου Ιστορικών Καφέ” και δεσμεύθηκε πως μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του θα μεσολαβήσει ώστε να γίνει έρευνα προκειμένου να βρεθούν Ιστορικά Καφέ στην Αθήνα, ώστε, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στον Σύνδεσμο και να αποτελέσουν μέρος του “Δρόμου Ιστορικών Καφέ”.  Επίσης συμφώνησε με τον κ. Σταθάκη για τη σπουδαιότητα δημιουργίας από τον κάθε Δήμο χάρτη όπου θα υπάρχουν εμφανώς και με λεπτομέρειες τα Ιστορικά Καφέ, επειδή αναμφίβολα αποτελούν θεματοφύλακες της άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς και πόλο έλξης των επισκεπτών.
Ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε επίσης να ενημερωθεί και για τη διεξαγωγή του 10ου ετήσιου διεθνούς συμβουλευτικού forum “Πολιτιστικές Διαδρομές” του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα γίνει μεταξύ 7-9 Οκτωβρίου 2020 στα Χανιά της Κρήτης με την υποστήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χανίων, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων και του EHICA. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπακογιάννης, αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση που του έκανε ο κ. Σταθάκης να παραβρίσκεται στο Συνέδριο.
Επίσης ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων ενημερώθηκε για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Ιστορικών Καφέ, την 8η Απριλίου 2020 καθώς και για τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν τον Αύγουστο του 2020 με αφορμή την επέτειο από τα 150 χρόνια του Ιστορικού Καφέ “Κήπος”.
Δεν είναι η πρώτη φορά που κ. Μπακογιάννης επισκέπτεται το Ιστορικό Καφέ “Κήπος”, ο οποίος μετά την ξενάγησή του στον χώρο, απόλαυσε στη δροσιά των δέντρων παραδοσιακά εδέσματα!
Μάλιστα δεν παρέλειψε να τονίσει πως είναι “εξαιρετικό αυτό που έχει γίνει στον “Κήπο”, προσθέτοντας χαρακτηριστικά “δεν έχω δει κάτι παρόμοιο σε Καφέ της Ελλάδας”, ενώ υποσχέθηκε πως θα είναι παρών στις εκδηλώσεις και υποστηρικτής των δράσεων του EHICA.
Tags from the story
, ,
Written By
More from Go Hania

Μπλε – Πρωί Μεσημέρι Βράδυ!! Γεύσεις που σε ταξιδεύουν πάνω στο κύμα !!!!!

Μπλε - Πρωί Μεσημέρι Βράδυ!! Μία ανάσα από το κέντρο της πανέμορφης...
Read More

Leave a Reply