Ο τραπεζίτης της Wall Street που επινόησε ένα συγκινητικό τρόπο να ταΐζει άστεγους

Το 2013 ο Mason Wartman άφησε τη δουλειά του στη Wall Street για να ανοίξει το Rosa’s Fresh Pizza, ένα κατάστημα που πουλάει κομμάτια πίτσας για μόλις ένα δολάριο!

Η ιδέα είναι δημοφιλής στην πόλη της Νέας Υόρκης και ο Wartman ήθελε να μεταφέρει την ιδέα στη γενέτειρά του τη Φιλαδέλφεια. Μια μέρα ένας πελάτης ρώτησε αν μπορούσε να «προκαταβάλλει το δολάριο» και να αγοράσει ένα κομμάτι που θα μπορούσε να το πάρει αργότερα όποιος το χρειάζεται. Ο Wartman εντυπωσιάστηκε με τη χειρονομία και έτσι σχεδίασε ένα smiley σε ένα σημείωμα Post-It και το κόλλησε στον τοίχο για να συμβολίσει ένα ελεύθερο κομμάτι για κάποιον που το χρειάζεται. Έτσι όσοι πελάτες επιθυμούσαν μπορούσαν να αγοράσουν ένα κουπόνι smiley που το κολλούσαν στον τοίχο.

roca (5)Η είδηση διαδόθηκε γρήγορα. Αν κάποιος ήταν πεινασμένος ή άφραγκος, θα μπορούσε να έρθει στο Rosa’s Fresh Pizza και να χρησιμοποιήσει ένα από τα Post-It του τοίχου σαν ένα κουπόνι για ένα δωρεάν κομμάτι πίτσα. Από τότε που ο πρώτος πελάτης πλήρωσε προκαταβολικά τον Μάρτιο 2014, πάνω από 8.300 κομμάτια έχουν δοθεί σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

roca (1) roca (5) roca (4) roca (2)Ο Wartman εκτιμά ότι Rosa (η οποία ονομάστηκε έτσι από τη μητέρα του), δίνει με αυτόν τον τρόπο περίπου 30-40 κομμάτια κάθε μέρα. Επιπλέον, πολλοί πελάτες που έχουν ακούσει για την πρωτοβουλία (η Ellen DeGeneres πρόσφατα δώρισε 10.000 δολάρια) κάνουν δωρεές και πλέον ο Wartman κρατά αρχείο στον υπολογιστή του για τα δωρεάν κομμάτια γιατί ο τοίχος δεν χωράει τόσα πολλά smileys. Ο τοίχος όμως είναι ελεύθερος για σημειώματα, μηνύματα ενθάρρυνσης και φωτογραφίες. Μπορείτε να δείτε μερικά από αυτά στις φωτογραφίες.

 

Πηγή: klik.gr

Written By
More from GOHANIAMAG

Ανδρομάχη Καλογήρου: Τα Χανιά τα θεωρώ την πόλη μου

Από πού είναι η καταγωγή σου; Χαλκιδέα, γέννημα θρέμμα. Όταν έμαθες ότι...
Read More

Leave a Reply