Πάνακρον Αγροτουρισμός

Ο Αγροτουριστικός Πολυχώρος Πάνακρον δημιουργήθηκε από την εταιρεία ΑΜΑΡΙ ΑΕ του Δήμου Αμαρίου και ξεκίνησε την λειτουργία του τον Αύγουστο του 2009. Σε μία έκταση 53 στρεμμάτων το Πάνακρον απλώνει τις παράλληλες δραστηριότητες του και δεν μένει μόνο εντός…

Ο Ξενώνας και το Εστιατόριο θα σας ενθουσιάσουν με την παραδοσιακή τεχνοτροπία τους ενώ οι γεύσεις θυμίζουν κάτι από τα παλιά, γνήσιες Αμαριώτικες, σε μια κουζίνα που έχει πιστοποιηθεί από το Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας, μαγειρεύει αποκλειστικά με ελαιόλαδο και προμηθεύεται όλα της τα προϊόντα από το δικό της βιολογικό αγρόκτημα ή από παραγωγούς της περιοχής.

Εκτός από αυτά όμως, ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει τις παράλληλες δραστηριότητες που ξεκινούν με τις αθλητικές εγκαταστάσεις, την ποδηλασία, την πισίνα με το υπαίθριο μπαρ και συνεχίζουν με την πίστα τοξοβολίας, το Μουσείο Αγροτικής Ζωής με την μόνιμη έκθεση λαϊκής τέχνης, και το Μουσείο της Ελιάς, με πλούσιο πληροφοριακό και εκθεσιακό υλικό για το πανάρχαιο και πρωταρχικό αυτό αγαθό, την ελιά και το λάδι της. Στο Πάνακρον, ο επισκέπτης θα γνωρίσει την εμπειρία των σεμιναρίων στα εργαστήρια χειροτεχνίας (κεραμική-αγγειοπλαστικήή) που υπάρχουν στο χώρο ενώ θα έλθει σε επαφή με την ντόπια αμπελουργία στον παραδοσιακό Αμπελώνα «Οινοπίων» ο οποίος συγκεντρώνει ντόπιες ποικιλίες κλήματος αμπελιού για διατήρηση και ανάδειξη τους. Στον Αχλαδεώνα θα γνωρίσει 16 διαφορετικές ποικιλίες αμαριώτικου αχλαδιού ενώ μια βόλτα με τα άλογα και τα γαϊδουράκια της φάρμας θα τον ενθουσιάσει. Για τις στιγμές χαλάρωσης, το διάβασμα ενός βιβλίου στην Βιβλιοθήκη ή η προβολή μιας ταινίας στην αίθουσα προβολών, είναι το καλύτερο επιδόρπιο μιας επίσκεψης στο Πάνακρον.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι δε εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, δίνουν το στίγμα της περιοχής σε Παγκρήτιο επίπεδο. Από κοινωνικές εκδηλώσεις και συνεστιάσεις μέχρι μουσικές βραδιές, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και μουσικών σχημάτων, εκθέσεις καλλιτεχνών, και διοργανώσεις σεμιναρίων, διαλέξεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

V_0105 copyΚαι όλα αυτά εντός ….γιατί το Πάνακρον έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται στην μέση της καταπράσινης κοιλάδας του Αμαρίου με φόντο τον Ψηλορείτη και τα άλλα Αμαριώτικα βουνά, κατάφυτη με ελιές και αμπέλια, πλούσια σε νερά και περιοχές απίστευτου φυσικού κάλλους. Με ιδιαίτερη χλωρίδα, πλούσια σε σπάνια ενδημικά βότανα και φυτά, με ορειβατικές ποδηλατικές και πολιτιστικές διαδρομές σπάνιας ομορφιάς, με τις οποίες ο επισκέπτης θα έλθει σε μια πρωτόγνωρη επαφή με την φύση και τον άνθρωπο . Γιατί πραγματικός θησαυρός της περιοχής είναι, πέρα από τα δημιουργήματα τους, όπως οι αρχαιολογικοί χώροι και τα βυζαντινά μνημεία που είναι διάσπαρτα στην περιοχή, οι ίδιοι οι άνθρωποι της, οι οποίοι φημίζονται για την κουλτούρα, τον πολιτισμό και την φιλοξενία τους.

V_0070 copyΟι παραδοσιακοί οικισμοί με τις κρυμμένες ομορφιές τους και τον ρομαντισμό μιας άλλης εποχής που δεν τον έχει αλλοιώσει η σύγχρονη κοινωνία και οι επιρροές της δίνουν στον επισκέπτη του Αμαρίου την γεύση μιας αυθεντικότητας και μιας άλλης όψης του εναλλακτικού τουρισμού της Κρήτης.

Οι άνθρωποι του Πάνακρον και της ΑΜΑΡΙ ΑΕ, καλούν κάθε λάτρη του αυθεντικού, να έρθει και να γνωρίσει το Αμάρι, τον τόπο που σίγουρα θα ερωτευθεί και θα του μείνει αξέχαστος.

Written By
More from Go Hania

Το «SouthBreak Jam» είναι ο πρώτος επίσημος διαγωνισμός Breaking (Breakdance) στα Χανιά

Το «SouthBreak Jam» είναι ο πρώτος επίσημος διαγωνισμός Breaking (Breakdance) στα Χανιά...
Read More

Leave a Reply