ΠοδηΛάτρεις: Επανάληψη της ημέρας χωρίς αυτοκίνητο με μία διαμαρτυρία

“Περισσότερες ημέρες με λιγότερα αυτοκίνητα” αιτούν οι Ποδηλάτρεις και με σχετική ανακοίνωσή τους καλούν τους κατοίκους της πόλης να διαμαρτυρηθούν  την Πέμπτη 29/9/2016 μπροστά στο δημαρχείο.

Αφορμή για να ταχθούν απέναντι στη δημοτική αρχή οι Ποδηλάτρεις, ήταν η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μετακινήσεων (Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο) την προηγούμενη Πέμπτη 22/9/2016, όπου ο δήμαρχος κ. Βάμβουκας φρόντισε, κατά τα λεγόμενά τους, να μετατρέψει σε ένας χάος για πεζούς, δικυκλιστές και οδηγούς.

Η ανακοίνωση:

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Μια βδομάδα μετά…Πέμπτη 29/9/2016

Τις ειδικές ημέρες που υπάρχουν στην διάρκεια του έτους τις έχουμε για να προσπαθούμε να βελτιώνουμε την ζωή μας και να κάνουμε πράξεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράδειγμα, την ημέρα των ζώων για να ευαισθητοποιούμαστε ως προς την συμπεριφορά μας προς τα πλάσματα αυτά, την ημέρα περιβάλλοντος ώστε να εκπονούνται νέα προγράμματα για την προστασία του, κ.ο.κ. Την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, πώς ακριβώς την έχετε κατανοήσει; Τι έχετε κάνει κι εσείς κι οι προκάτοχοί σας, χρόνια τώρα, προς την κατεύθυνση του «λιγότερου ΙΧ»; Τι ακριβώς υπάρχει μέσα στο κεφάλι σας όταν αντί να αποθαρρύνεις τα ΙΧ έστω εκείνη την ημέρα, τα προσκαλείς να έρθουν όλα μέσα και τους δίνεις και δωρεάν παρκινγκ;

Δεν είπαμε να γίνουν τα Χανιά και Παρίσι, δα, με τις εβδομαδιαίες  ημέρες απαγόρευσης της κίνησης ΙΧ, ούτε και, φευ, Νορβηγία με το μόνιμο κλείσιμο του κέντρου των πόλεων στα ΙΧ ! Αλλά να, δεν μπορείτε να πάρετε κανα παράδειγμα απ’ τον Μπουτάρη, φερ’ ειπείν; Κοτζαμ συμπρωτεύουσα με κάργα κυκλοφοριακό και όμως μια ημέρα τον μήνα την κλείνει την παραλιακή λεωφόρο Νίκης  έστω για λίγες ώρες και γεμίζει ο τόπος από πεζούς και ποδηλάτες να κυκλοφορούν ανέμελοι στο οδόστρωμα. Από το γειτονικό Ρέθυμνο, ίσως; Με το όλο και επεκτεινόμενο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, τα φαρδιά πεζοδρόμια και τις μονοδρομήσεις; Μην μιλήσουμε για την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα….

Τόσο φτωχό είναι το αυτοδιοικητικό προσωπικό στην Πόλη μας που πρέπει να επιλέγουμε δημάρχους σαν τον τωρινό και τον προηγούμενο και τον πιο προηγούμενο ακόμη; Χάθηκαν οι άνθρωποι με φαντασία, με τόλμη, με όραμα ;

Την Πέμπτη που πέρασε, κι ας λεγόταν  Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, ο κ. Βάμβουκας καταδίκασε την πόλη σε ένα μοναδικό μποτιλιάρισμα κι όλους όσους προτιμάνε να ποδηλατούν ή να περπατούν σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία.  Κανένας δεν κατάλαβε τη μέρα ήταν…

Καλούμε τους ποδηλάτες, τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, τους πεζούς, τους γονείς με καρότσια να διεκδικήσουμε περισσότερες ημέρες με λιγότερα ΙΧ, να διεκδικήσουμε επιτέλους λογικές αποφάσεις και πράξεις.  Καλούμε σε συγκέντρωση και σε ποδηλατοπορείες, καροτσοπορείες και πεζο-πορείες με σφυρίχτρες και διάφορα ευτράπελα  μια εβδομάδα μετά: την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 5.30μμ από το δημαρχείο.

Συλλογικότητα ΠοδηΛάτρεις”

podilatreis

Written By
More from GOHANIAMAG

Ρεπορτάζ: Ξέρεις ότι είσαι Χανιώτης όταν… Ότι βάλεις πάει

''Χανιά… Χανιά τα ωραία τα Χανιά! Η αγαπημένη μου πόληθυμόμαστε να φωνάζει...
Read More

Leave a Reply