Τα νέα ξενοδοχεία που σχεδιάζονται στα Χανιά

Ο τουρισμός στην Ελλάδα αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών αλλά και επενδυτών. Όπως φαίνεται, έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζεται από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και διεθνή σήματα( brands), αλλά και εγχώριους και διεθνείς εξειδικευμένους διαχειριστές, για την είσοδό τους στην ελληνική τουριστική αγορά, τη βελτίωση των υποδομών και την προσέλκυση περισσότερων τουριστών.

Το ενδιαφέρον για επενδύσεις αναφέρεται κυρίως σε παραθαλάσσιες εκτάσεις. Πιο συγκεκριμένα για τα Χανιά το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται σε μπουτίκ ξενοδοχεία στο παλιό λιμάνι αλλά και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή, όπως επισημαίνεται στην έκθεση της εταιρείας «Δανός- Διεθνείς Σύμβουλοι και Εκτιμητές Ακινήτων».

Αναλυτικότερα, στην περιοχή των Χανίων, σύμφωνα με την εταιρεία «Δανός», ο σχεδιασμός για νέες τουριστικές επενδύσεις έχει ως εξής:

Ο όμιλος «Vantaris Hotels», που λειτουργεί ήδη τρία ξενοδοχεία στη Γεωργιούπολη Χανίων, σχεδιάζει την κατασκευή δύο ξενοδοχείων 5* σε Ρέθυμνο και Γεωργιούπολη. Η επένδυση στο Ρέθυμνο μπορεί να φτάσει τα 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μονάδας άνω των 1.000 κλινών, ενώ η επένδυση στη Γεωργιούπολη ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος «Βανταράκης», ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων «Mythos Palace» και «Eliros Mare» στην περιοχή της Γεωργιούπολης, εγκαινίασε στις αρχές Μαΐου το νέο ξενοδοχείο 5* «Anemos Luxury Grand Resort». Η μονάδα διαθέτει 240 δωμάτια, σουίτες, οικογενειακά δωμάτια και μεζονέτες, 4 κοινόχρηστες πισίνες εκ των οποίων η μία θερμαινόμενη, 60 ιδιωτικές πισίνες, 3 εστιατόρια, 4 μπαρ, αίθουσες συνεδριάσεων και spa.

Η οικογένεια Παπαδάκη, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείο 5* «Pilot Beach Resort» στην περιοχή της Γεωργιούπολης, σχεδιάζει νέα μονάδα 5* δίπλα από την υφιστάμενη.

Ο όμιλος Μαθιουλάκη, που λειτουργεί το ξενοδοχείο 5* «Minoa Palace Resort & Spa» στον Πλατανιά Χανίων, τηρεί στάση αναμονής για την κατασκευή της νέας μονάδας 5* δυναμικότητας 690 κλινών στην περιοχή του Σκουτελώνα Κολυμπαρίου. Η επένδυση θα υλοποιηθεί σε μια παραθαλάσσια έκταση 60 στρεμμάτων, ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ και έχει ήδη υπαχθεί στον επενδυτικό νόμο.

Η εταιρεία «HotelBrain» ανέλαβε από το 2016 τη λειτουργία και διαχείριση του ξενοδοχείου 5* «Cretan Pearl Resort & Spa» στον Σταυρό Χανίων, η εταιρεία «4hoteliers» διαπραγματεύεται για λογαριασμό Κύπριων επενδυτών την ανάπτυξη νέων μονάδων 5* σε παραθαλάσσιες εκτάσεις στην περιοχή τουΠύργου Ψηλονέρου και Κολυμπαρίου στα Χανιά, ενώ ξενοδοχειακός όμιλος που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Χαλκιδικής, προχώρησε πρόσφατα στην αγορά μεγάλης παραθαλάσσιας έκτασης κοντά στο Καστέλι Κισσάμου, με σκοπό τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος «Ledra Hotels and Villas», μετά τη συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψε με τον διεθνή ξενοδοχειακό όμιλο «Marriott International» για την έλευση στην Ελλάδα της αλυσίδας «Autograph» και η οποία αφορούσε το ξενοδοχείο 5* «Domes of Elounda», προχώρησε στην κατασκευή ενός νέου παραθαλάσσιου ξενοδοχείου 5* στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, στα Χανιά. Το «Domes Noruz», που εγκαινιάστηκε στα μέσα Ιουλίου, περιλαμβάνει 83 δωμάτια και σουίτες, spa, γυμναστήριο, βιοκλιματικές εγκαταστάσεις, αίθουσες σεμιναρίων, δύο θερμαινόμενες πισίνες και παράλιο εστιατόριο. Η συνολική επένδυση άγγιξε τα 15 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας παράλληλα 80 νέες θέσεις εργασίας.

 

Με πληροφορίες από το hania.news

Written By
More from GOHANIAMAG

Μαρία Παπαδογιάννη: Ο φόβος ενδεχόμενης επιχειρηματικής αποτυχίας επιδρά όλο και πιο αρνητικά

Αρχικά θα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί επέλεξες αυτό το επάγγελμα. Αρχικά,...
Read More

Leave a Reply