Χαλιά! Οι τάσεις του φετινού Χειμώνα.. Από την Χρύσα Λαγού

Όπως και να διακοσμήσετε τον χώρο σας, φροντίστε να σας εκφράζει απόλυτα και να αισθάνεστε άνετα και οικεία μέσα σε αυτόν! Συνήθως δεν υπάρχει μόνο ένα συγκεκριμένο στυλ που μας αρέσει! Η μαγεία είναι να αναμειγνύουμε πολλά στυλ χαλιών  και εκείνα να συνυπάρχουν αρμονικά στο χώρο είτε στο δάπεδο είτε στους τοίχους!

Επιμέλεια: Χρύσα Λαγού  Ιnterior designer

 

Ανακυκλώσιμα

Η βιοφιλία στην διακόσμηση δεν περιορίζεται μόνο στην χρήση φυσικών φυτών σε όλους τους χώρους. Χαλιά από ανακυκλωμένο δίχτυ αλιείας, δέρματα από την παραγωγή μανιταριών και πολλά άλλα είναι η τάση που προσπαθεί να ξαναφέρει κοντά τον άνθρωπο με τη φύση. Λέμε ναι σε ανακυκλώσιμα, φυσικά και οργανικά χαλιά και υλικά. Καθώς επίσης σε έπιπλα από rattan και bamboo.

Πλεκτά

Χαλιά που θυμίζουν πλεκτά! Στην κρεβατοκάμαρα σας τολμήστε να επιλέξετε δύο χαλιά σε ήπιες χρωματικές αποχρώσεις αλλά να κάνουν αντίθεση μεταξύ τους. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε όπως στην εικόνα παρακάτω αντί για τους συνηθισμένους τρόπους που όλοι γνωρίζουμε. Προτεινόμενοι συνδυασμοί είναι τα ψυχρά μπεζ και τα θερμά γκρι με μικρές μεταλλικές δόσεις στο χώρο που προσδίδουν πολυτέλεια και ηρεμία ταυτόχρονα. Ιδανική ατμόσφαιρα για χαλάρωση!

Layering

Μην φοβηθείτε το layering χαλιών. Δύο ή και τρία χαλιά μπορούν να συνυπάρξουν στο χώρο. Μην ξεχνάτε ότι τα κλασσικά χαλιά έχουν επανέλθει και είναι το απόλυτο trend, κυρίως αν είναι και λίγο φθαρμένα. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με ένα ασύμμετρο γούνινο χαλάκι δημιουργώντας μια χουχουλιάρικη γωνιά, ασύγκριτη αίσθηση ζεστασιάς!

Μάρμαρο

Το μάρμαρο επιστρέφει πιο δριμύτερο από ποτέ! Η τάση είναι ότι πιο έντονο υπάρχει σε νερά μαρμάρου και όνυχα. Μην διστάσετε να επιλέξετε ένα χαλί που θυμίζει ένα τόσο ψυχρό υλικό!

Ombre

Tα λεγόμενα “ombre” χαλιά μπορούν να δώσουν μια πινελιά χρώματος στο χώρο σας. Προτιμήστε την παλέτα του σμαραγδί που είναι η τάση του 2021! Βέβαια δεν απορρίπτουμε και την παλέτα του μπλε αφού είναι η τάση της χρονιάς που διανύουμε.

Στρογγυλά

Δεν είναι εύκολη επιλογή ένα στρογγυλό χαλί όμως εάν το προτιμήσετε, δίνει διαφορετικό στυλ στο χώρο σας. Ιδανικά εάν έχετε στρογγυλή τραπεζαρία ή μεγάλη είσοδο, ένα στρογγυλό χαλί θα αναδείξει το χώρο σας. Επίσης η διαστημική ατμόσφαιρα με κυκλικά ή γραμμικά φωτιστικά είναι trend συνδυαστικά με καναπέδες από καμπύλες!

Γεωμετρικά

Ένα χαλί με έντονο γεωμετρικό μοτίβο δίνει χαρακτήρα σε έναν αδιάφορο διάδρομο ή σκάλα. Η έντονη αντίθεση θα σας φτιάχνει την διάθεση! Extra Tip: Οι τοίχοι στους συγκεκριμένους χώρους είναι οι πιο κατάλληλοι για φωτισμό με απλίκες και για συλλογή φωτογραφιών με αγαπημένα μας πρόσωπα.

 

Do’s & Dont’s

Written By
More from Go Hania

Δημήτρης Φραγκάκης. Τουρισμός! Μας αφορά όλους..

Δημήτρης Φραγκάκης Ο πρωθυπουργός του εμπιστεύτηκε την ηγεσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού,...
Read More

Leave a Reply