Τα όνειρα του Κουλιεράκη: Τρόπαιο με ΠΑΟΚ και ευρωπαϊκή ομάδα στο μέλλον!

Για τα όνειρα και τις βλέψεις που έχει για το ποδοσφαιρικό του μέλλον μιλά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό “GO HANIA” ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης.

Επιμέλεια:Μάκης Καρτσωνάκης

Οπως επισημαίνει ο 20χρονος διεθνής αμυντικός, αυτό που θέλει να πετύχει, είναι να κατακτήσει ένα τρόπαιο με τον ΠΑΟΚ και να πάει ακόμα πιο ψηλά φέτος στην Ευρώπη με την ομάδα του, ενώ παράλληλα μιλά και για τα δημοσιεύματα που τον φέρνουν να βρίσκεται στους μεταγραφικούς στόχους μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ. Ο Κουλιεράκης δηλώνει μάλιστα ότι είναι όνειρο κάποια στιγμή να παίξει σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, σημειώνοντας πάντως πως αυτή τη στιγμή στο μυαλό του βρίσκεται μονάχα ο ΠΑΟΚ.

Ο Χανιώτης αμυντικός αναφέρεται ακόμα και στην ομάδα των Χανίων, για την οποία εκφράζει την ευχή να μπορέσει ν’ ανέβει στην Super League.

Ακολουθεί η συνέντευξή του.

Κωνσταντίνε, πώς αισθάνεσαι που είσαι μέλος μιας μεγάλης ομάδας όπως ο ΠΑΟΚ; Πώς είναι, αλήθεια, το συναίσθημα να παίζεις μπροστά σ’ ένα τέτοιο κοινό;

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να βρίσκομαι σ’ έναν μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Είναι πολύ όμορφο να παίζεις σε γεμάτη Τούμπα μπροστά σε τόσο κόσμο, που αγαπάει την ομάδα, ζει για την ομάδα και είναι ακόμη πιο όμορφο όταν καταλαβαίνεις την αγάπη του κόσμου και αυτό σε βοηθά να βγαίνεις στο γήπεδο, παίζοντας καλύτερα. Σου δίνει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση.

Περίμενες όταν έκανες τα πρώτα σου βήματα ότι η ποδοσφαιρική σου μοίρα θα σου επεφύλασσε τέτοια έκπληξη, να είσαι σε μία τόσο μεγάλη ομάδα και να έχεις πέσει από τόσο μικρός στα βαθιά;

Το όνειρό μου ήταν να παίξω ποδόσφαιρο. Δεν ήξερα σε ποια ομάδα θ’ αρχίσω, αλλά έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα. Ηρθα στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια έπαιξα στην Εθνική ομάδα και παίζω ακόμα. Είναι κάτι πολύ όμορφο, είναι πολύ σημαντικό για μένα ότι βρέθηκα στον ΠΑΟΚ, καθιερώθηκε στην πρώτη ομάδα, παίζω και είμαι μέλος της. Νομίζω ότι η βελτίωσή μου συνεχίζεται και η καλή δουλειά στον ΠΑΟΚ.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου με τον ΠΑΟΚ; Βλέπουμε ότι έχεις ξεκινήσει να καθιερώνεσαι εδώ και πολύ καιρό στην 11άδα της ομάδας σου. Ποιοι είναι οι στόχοι που έχεις στο μυαλό σου με τον ΠΑΟΚ;

Σίγουρα θα ήθελα να κατακτήσω ένα τρόπαιο με τον ΠΑΟΚ. Από μικρός που είμαι στις Ακαδημίες το ονειρεύομαι αυτό. Η Ευρώπη είναι σημαντική για μας. Θέλουμε να κάνουμε μία καλή χρονιά φέτος και να βγει η ομάδα στο Champions League -γιατί όχι- δεν έχει βγει ποτέ στην ιστορία της, οπότε αυτά τα δύο πράγματα.

Στο ματς με την Ολλανδία είχες την πρώτη σου συμμετοχή ως βασικός με την Εθνική ομάδα. Τι σημαίνει για σένα να φοράς την φανέλα με το εθνόσημο, αλλά και πώς βλέπεις τα παιχνίδια της πρόκρισης για το Euro που θα γίνουν τον Μάρτιο;

Νομίζω πως είναι η μεγαλύτερη τιμή για έναν Ελληνα ποδοσφαιριστή ν’ αγωνίζεται με το εθνόσημο στο στήθος ασχέτως αν παίζεις βασικός ή όχι. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να βρίσκομαι σε νεαρή ηλικία στο βασικό σχήμα στο ματς με την Ολλανδία. Ασχέτως αποτελέσματος έγινε μια μεγάλη προσπάθεια σ’ εκείνο το ματς και το ευχαριστήθηκα πολύ. Και στο παιχνίδι με τη Γαλλία είχαμε μία καλή εμφάνιση. Εχουμε δείξει ότι τα τελευταία χρόνια η Εθνική κάνει άλματα προόδου και εννοείται ότι πάμε τον Μάρτιο με στόχο την πρόκριση στο Euro.

Νιώθεις τυχερός ως Χανιώτης που έχεις καταφέρει να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο;

Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι από τα Χανιά και έχω αρχίσει αυτή την ποδοσφαιρική καριέρα. Ελπίζω με πολλή δουλειά και ταπεινότητα να συνεχιστεί. Είμαι πολύ χαρούμενος.

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνει ένα παιδί στα Χανιά που έχει ταλέντο και θέλει να φτάσει ψηλά; Κακά τα ψέματα εσύ και ο Τζολάκης είσαστε πρότυπο για πολλά παιδιά αυτή τη στιγμή στα Χανιά.

Είναι αυτό που δεν το λέω μονάχα εγώ αλλά πολλοί άλλοι, ακούγεται πολύ εύκολο να το λέμε αλλά είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις πράξη, το να είσαι ταπεινός, να δουλεύεις καθημερινά στις προπονήσεις, να έχεις υπομονή, ο κάθε νεαρός παίκτης να μη βιάζεται να κάνει μεγάλα βήματα. Τα μικρά και τα σωστά είναι τα πιο σημαντικά για την καριέρα του, οπότε νομίζω αυτά τα πράγματα θα τον βοηθήσουν σίγουρα μαζί με το ταλέντο, αλλά αυτό πρέπει ν’ αξιοποιηθεί. Αυτά θα τον βοηθήσουν να φτάσει εκεί που ονειρεύεται.

Παρακολουθείς την ομάδα των Χανίων στην Super League 2; Βλέπεις τον αγώνα που κάνει για ν’ ανέβει στην Super League;  

Ναι, έχω παρακολουθήσει. Ειδικά φέτος έχει τύχει να δω 2-3 ματς, αλλά βλέπω και τη βαθμολογία γιατί κι εγώ στην ομάδα Β του ΠΑΟΚ αγωνιζόμουν πριν από δύο χρόνια. Βλέπω την καλή τους πορεία και μακάρι να συνεχιστεί και ν’ ανέβει μια χανιώτικη ομάδα στην Α’ Εθνική, που έχουμε να δούμε πολλά χρόνια.

To τελευταίο διάστημα πληθαίνουν δημοσιεύματα απ’ το εξωτερικό που σε θέλουν να σε παρακολουθούν ομάδες από την γειτονική Ιταλία. Σκέφτεσαι κάποια στιγμή στο μέλλον μια μεταγραφή στο εξωτερικό;

Αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι μόνο στον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν δημοσιεύματα, αλλά προσωπικά δεν ξέρω κάτι επίσημο. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα ήθελα να παίξω σε μία ευρωπαϊκή ομάδα, είναι όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να πάει σ’ έναν μεγάλο σύλλογο στην Ευρώπη. Από ‘κει και πέρα αυτή τη στιγμή είμαι στον ΠΑΟΚ και ό,τι να είναι θα γίνει στο μέλλον.

Tι νιώθεις για τα Χανιά; Σου λείπει το μέρος που γεννήθηκες;

Μου αρέσουν πολύ τα Χανιά, απλά έφυγα μικρός σε ηλικία. Ηρθα στη Θεσσαλονίκη όπου ζω τα τελευταία 7 χρόνια, οπότε έχω συνηθίσει γιατί και η Θεσσαλονίκη είναι μια πολύ όμορφη πόλη. Είναι σχεδόν ίδια με τα Χανιά, έχει θάλασσα, μου αρέσει εδώ. Δεν μπορώ να πω ότι μου λείπουν πολύ ας πούμε αλλά μου λείπει η οικογένειά μου γιατί είναι εκεί. Απλά έχω συνηθίσει εδώ, αλλά, ναι, αν ήταν να προτιμούσα θα ήταν τα Χανιά, που μου αρέσουν πολύ.

Κλείνοντας, Κωνσταντίνε μία ευχή… Ερχεται ένα νέο έτος. Τι έχεις στο μυαλό σου;

Το πιο σημαντικό είναι να έχει όλος ο κόσμος υγεία και χαρά. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά, οπότε αυτό θέλω να ευχηθώ, υγεία και χαρά σε όλο τον κόσμο για το νέο έτος.

Written By
More from Go Hania

OLIVE ALOE Το αθάνατο ελαιόλαδο μαζί με την κρητική αλόη, μια διαχρονική δύναμη

Το αθάνατο ελαιόλαδο μαζί με την κρητική αλόη, μια διαχρονική δύναμη Μικρά...
Read More