Πρώτα απ’ όλα θέλουμε να γιορτάσει ο κόσμος μαζί μας τα 20 χρόνια του φεστιβάλ!

Επιμέλεια: Παντελής Σπυριδάκης

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει φέτος! Τριπλασιάστηκαν οι συμμετοχές για τον διαγωνισμό ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΟΥΣΕΛΗΣ 2022!

Γιώργος Μανουσέλης

Το καλοκαίρι του 2022 στα Χανιά έχει από μόνο του μια δική του μαγεία! Και υπάρχει κάτι στην πόλη, στους ανθρώπους, στον αέρα που υπάρχει έξω.
Τα 20 Χρόνια CHANIA ROCK FESTIVAL…
Αν σκεφτεί κανείς ότι φέτος τριπλασιάστηκαν οι συμμετοχές κι οι άνθρωποι που ψήφισαν ξεπερνούν το άθροισμα των προηγούμενων 4 διαγωνισμών… τότε καταλαβαίνει ότι υπάρχει θέμα. Το αναγνωρίζεις μόλις συνειδητοποιήσεις ποια «ονόματα» κατεβαίνουν Χανιά. «SISTERS OF MERCY» και «ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ», «Phil Campbell», «Blaze Βαyley» (ex-«Iron Maiden»). Για αυτό μια βουτιά στην ιστορία αλλά και μια face to face συνέντευξη
με τον άνθρωπο που σκέφτηκε ότι αξίζουν τα Χανιά ένα Rock Festival… είναι το καλύτερο που θα έχεις να διαβάσεις σήμερα. Και ο Νίκος Αθηναίος αποκαλύπτει τα Απόλυτα highlights που θα ζήλευαν και οι μεγαλύτερες ROCK συναυλίες.

Η ιστορία ξεκίνησε μ’ έναν αναπάντεχο τρόπο, όπως θυμάται ο Νίκος Αθηναίος: «Ήταν τέτοια εποχή πριν από 20 χρόνια ακριβώς, που ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Λειψάκης ζήτησε από τον ραδιοφωνικό σταθμό όπου εργαζόμουν να δουλέψουμε πάνω σ’ ένα Rock Festival. Θυμάμαι πόσο μεγάλη χαρά είχα, που ένα όνειρο ετών επιτέλους θα πραγματοποιούνταν στο Εθνικό μας Στάδιο. Πολύ άγχος για να προλάβουμε τους χρόνους, σε μια εποχή που ακουγόταν παρανοϊκό να έρθουν ξένα ονόματα, σε μια τόσο μικρή επαρχιακή πόλη». Σ’ όλο αυτό το διάστημα βέβαια η ροή, οι συγκυρίες και οι ροκ εξελίξεις δεν έμειναν αμετάβλητες. Πολλά πράγματα άλλαξαν. Ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφέρει: «Άλλαξαν τόσα πολλά και ταυτόχρονα τόσα λίγα. Μεγάλη αλλαγή έφερε το internet και πώς ο κόσμος πλέον επικοινωνεί.

Η διοργανωτική ομάδα έχει εμπλουτιστεί με νέα παιδιά με πολλή όρεξη και εδώ πρέπει να αναφέρω τον Γιάννη τον Αναστασάκη που ήρθε το 2014 στη διοργάνωση και μας έδωσε τεράστιο boost». Η μεγάλη έκπληξη όμως φαίνεται ότι καραδοκούσε στην φετινή επέτειο συμπλήρωσης των 20 χρόνων. Μια έκπληξη που δεν την περίμενε ούτε ο ίδιος. «Eίναι απίστευτο αυτό που συνέβη φέτος. Τριπλασιάστηκαν οι συμμετοχές σχεδόν. Φτάσαμε τις 64 από 14 πόλεις με τον νικητή βεβαίως να ανοίγει το Chania Rock Festival την Κυριακή 31/7. Τι προηγούμενες 4 χρονιές ψήφισαν 42.000 άνθρωποι.

Μόνο φέτος φαίνεται να ξεπερνάει το άθροισμα των προηγούμενων 4 διαγωνισμών. Ο διαγωνισμός γίνεται στη μνήμη του φίλου μας, Γιώργου Μανουσέλη και για αυτό χιλιάδες κόσμος από όλη την Ελλάδα ψηφίζει. Είναι μαγικό». Η τιμή στην μνήμη του Γιώργου Μανουσέλη, όπως ο ίδιος ομολογεί ξεχειλίζει από: Μνήμη, Μουσική, Αγάπη, Ενότητα. «Κάνουμε κάτι που θα άρεσε και στο Γιώργο-τόσο απλά!!!» Και μας διηγείται μια άγνωστη ιστορία.

 

«Θα πω κάτι που δεν το ξέρει σχεδόν κανένας. Το 2009 ο Γιώργος λόγω προβλημάτων υγείας του πατέρα του, μου είπε ότι δε θα μπορούσε εκείνη τη χρονιά να είναι στη διοργάνωση. Το βράδυ του φεστιβάλ είχε έρθει ένα παιδί στην πόρτα του Εθνικού Σταδίου, αλλά δεν είχε χρήματα για το εισιτήριο. Ο Γιώργος, του πλήρωσε το εισιτήριο για να δώσει χαρά στο παιδί και παράλληλα να ενισχύσει το φεστιβάλ. Αυτός ήταν ο Γιώργος».

Όλα αυτά δημιουργούν μια ορμητική δύναμη στα Χανιά και σ’ όλο τον κόσμο που έχει ζήσει τα καλοκαίρια του μέσα στον παλμό του Chania Rock Festival. Και για αυτό ο Νίκος Αθηναίος μας εξηγεί γιατί ειδικά φέτος έχει ξεχωριστή σημασία η διοργάνωση. «Πρώτα απ’όλα θέλουμε να γιορτάσει ο κόσμος μαζί μας τα 20 χρόνια του φεστιβάλ. Τα ονόματα που έχουν επιλεχθεί δεν χρειάζονται συστάσεις.

«SISTERS OF MERCY» και «ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ» + 3 μπάντες στις 31/7 και την επόμενη μέρα έχουμε «1000ΜODS» μαζί με «Phil Campbell»-ο επί 32 έτη κιθαρίστας των «Motorhead», που θα παίξει με τη μπάντα του μόνο «Motorhead» κομμάτια, «Blaze Βαyley» (ex-«Iron Maiden») που θα παίξει μόνο κομμάτια «Iron Maiden» από την περίοδο που ήταν μέλος της μπάντας. Επίσης θα εμφανιστούν για πρώτη φορά οι SKANDAL & THE BADMEN και οι TIDAL SHOCK.

Εισιτήρια προπωλούνται on line,
στην Αθήνα και σε όλη την Κρήτη.
Επίσημο site «Chania Rock Festival»
www.chaniarockfestival.gr
FB: ChaniaRockFestival
INSTA: chaniarockfestival

Written By
More from Go Hania

Via… Χατζημιχάλη Νταλιάνη

Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του τούρκικου μιναρέ, μια πολυπληθής αστική περαντζάδα...
Read More