Λεμόνι, το οικείο σε όλους μας κίτρινο εσπεριδοειδές που με λίγη φαντασία κάνει θαύματα στην ζαχαροπλαστική. Lemondessertstrends! Κάθε καλοκαίρι είναι δροσιστικά κι ανάλαφρα αλλά πάντα άκρως γευστικά επιδόρπια. Σας προτείνω να δοκιμάσετε ένα πολύ μυρωδάτο, καλαίσθητο κι εύκολο στην εκτέλεση γλυκό με βάση το γιαούρτι και το άρωμα λεμονιού καθώς κι ένα ιδιαίτερο κοκτέιλ με άρωμα μαστίχας και lime.
Υλικά για το γλυκό (περίπου 8 μπωλ/ποτήριαανάλογα με το μέγεθός τους):
800 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
Ξύσμα από 1 ½ λεμόνι
Ξύσμα από ½ lime
Χυμός ½ λεμονιού
1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
8 μεγάλα φύλλα δυόσμου
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα από ένα λεμόνι και από ½ lime. Αφήνουμε το μείγμα μας στο ψυγείο να σφίξει για μια ωρα περίπου. Στο μούλτι βάζουμε τη ζάχαρη, το δυόσμο, ξύσμα από ½ λεμόνι και χτυπάμε για να αρωματιστεί η ζάχαρη. Σε ψηλό ποτήρι το γλυκό φαίνεται πιο όμορφο. Κόβουμε το μπισκότο σε πολύ μικρά κομματάκια (περίπου 2 μπισκότα σε κάθε ποτήρι) και τα τοποθετούμε στον πάτο του ποτηριού. Από πάνω τοποθετούμε την κρέμα και στολίζουμε στο τέλος με την αρωματισμένη ζάχαρη. Θα σας πρότεινα την αρωματισμένη ζάχαρη να την φτιάξετε και να την τοποθετήσετε λίγο πριν σερβίρετε το γλυκό γιατί ο δυόσμος όταν μένει πολύ στο ψυγείο μαυρίζει.
Υλικά για το κοκτέιλ (δόση ενός ποτηριού):
Χυμός από το ¼ του lime
¼ του ποτηριού λικέρ μαστίχας
½ κουταλιά του γλυκού μαύρη ζάχαρη
Ανθρακούχο νερό
Θρυμματισμένο πάγο
Για γαρνιτούρα μια φέτα limeκι ένα φύλλο μέντας η δυόσμου
Διαδικασία: Χτυπάμε στο shakerτο λικέρ μαστίχας, το χυμό lime, τη ζάχαρη και τον θρυμματισμένο πάγο. Τις δόσεις του αλκοόλ (λικέρ) τις αυξομειώνουμε ανάλογα με το πόσο ελαφρύ η βαρύ θέλουμε το ποτό μας. Σερβίρουμε στο ποτήρι. Προσθέτουμε ανθρακούχο νερό μέχρι να γεμίσει το ποτήρι και στολίζουμε με τη φέτα limeκαι το φύλλο μέντας η δυόσμου.
είναι φαρμακοποιός με
δημιουργικές τάσεις στην ζαχαροπλαστική.
Είστε και εσείς λάτρης της γαστρονομίας; Μοιραστείτε μαζί μας την δική σας συνταγή! Επικοινωνήστε με μήνυμα στο facebook.com/gohaniamag