Ο Homo Universalis του TEDxChania

Το τέταρτο TEDxChania! Στις 24 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιείται το TEDxChania με φετινό θεματικό άξονα τον Homo Universalis.  Τον πολύπλευρο άνθρωπο, που ξέρει ότι κάθε επιλογή αποκλείει αυτές που απορρίπτονται. Αυτόν που αντί να απορρίπτει, εξερευνεί κάθε εκδοχή του εαυτού του.

Το TEDxChania μας συστήθηκε το 2015 με θέμα «Τετραγωνίζοντας τον Κύκλο» και μας έπεισαν ότι αυτά που μας περιορίζουν είναι δική μας επινόηση. Το 2016 μας σύστησαν το «Xeno», το οποίο είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και τα όριά μας. Το 2017 με τον «Μίτο» μας έδειξαν την έξοδο από τις σημερινές προκλήσεις, κοινωνικές και επιχειρηματικές.

Όπως κάθε χρόνο, φέτος το TEDxChania υπόσχεται μία συναρπαστική εμπειρία, σε μία μέρα γεμάτη από δυνατές ομιλίες. Δεκαπέντε άνθρωποι που έχουν ξεχωρίσει με την επαγγελματική τους πορεία, το ταλέντο τους ή τη στάση ζωής τους, θα μιλήσουν με σκοπό να εμπνεύσουν όλους εμάς που ψάχνουμε τον τρόπο να κάνουμε την αλλαγή. Ας δούμε μερικά από τα ονόματα που θα φιλοξενήσει φέτος η σκηνή του Πνευματικού Κέντρου.

Ο Πάνος Σόμπολος, ο δημοσιογράφος που έχει καλύψει σχεδόν όλα τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια, θα μιλήσει για τη δημοσιογραφία όπως θα έπρεπε να είναι, σε μία εποχή που πράγματι την χρειαζόμαστε ως σύμμαχο.

Η Ελευθερία Μουλουδάκη, που μετρά είκοσι χρόνια ως μέλος των Γιατρών του Κόσμου και έχει λάβει μέρος σε αποστολές σε πάρα πολλά κράτη, θα δώσει μία συγκλονιστική ομιλία για τις εμπειρίες της!

Ο Ευθύμιος Σαββάκης είναι ο άνθρωπος που, , με την στρατηγική του στο Marketing, απογείωσε το γραφείο κηδειών «Μπαμπούλας» και το κατέστησε συνώνυμο με το γέλιο και το σκοτεινό πλην ευφυές χιούμορ. Η ομιλία του, «Μαθήματα ζωής από έναν οίκο τελετών», θα αφήσει εποχή!

Ο Διονύσης Αμμολοχίτης δημιούργησε μία εταιρεία από το μηδέν, η οποία εξελίχθηκε σε ηγετική παρουσία στον τομέα του Facility Management. Χωρίς τυπικά προσόντα, χρειάστηκε να επιστρατεύσει στοιχεία του χαρακτήρα του, να εξελίξει δεξιότητες και να αντιμετωπίσει στερεότυπα, φόβους και έντονο ανταγωνισμό. Η ομιλία του θα εμπνεύσει όλους όσοι διστάζουν να κάνουν ένα νέο βήμα!

Μία άλλη ιστορία, αυτή της Στέλλας Μαρή, θα είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες. Δε θα μιλήσει για καινοτομία. Δε θα φέρει επανάσταση στην τέχνη. Όμως, αποφασίζοντας να υιοθετήσει την μικρή Μαρία, ένα παιδί με σωρεία προβλημάτων υγείας, εγκαταλελειμένο από τους γονείς της από τη μέρα της γέννησής της, η Στέλλα Μαρή βάζει το “Homo” στο Universalis. Μία ομιλία προσωπική, ανθρώπινη, συγκινητική.

Το ολοήμερο event δεν καλύπτεται όμως μόνο με ομιλίες. Έξι Workshops και performances παρεμβάλλονται ανάμεσα στα τέσσερα sessions ομιλιών. Οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν μουσική και χορό από καλλιτέχνες που φέρνουν κάτι διαφορετικό, ενώ στα διαλλείματα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εργαστήρια Ψυχοθεραπείας μέσω του χορού, να μάθουν να χορεύουν Lindy Hop, να δουν τον τρόπο που μπορούν να αξιολογήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, ή και να κάνουν ξύλινες μικρές κατασκευές!

Η μέρα του TEDxChania πλησιάζει! Μπείτε στο www.tedxchania.com για να μάθετε τους υπόλοιπους ομιλητές, να ξεναγηθείτε σε όλη την πορεία της διοργάνωσης και να κλείσετε τη θέση σας!

Written By
More from Go Hania

Το πολυτιμότερο δώρο είναι… οι άνθρωποι που αγαπάμε!

Και φέτος η Χριστουγεννιάτικη καμπανιά των SYN.KA Super markets είναι εμπνευσμένη από...
Read More

Leave a Reply