Παράταση παραστάσεων για την τραγική κωμωδία “VanILLa loVe” στο YouCA

Παράταση δίνεται στις παραστάσεις του έργου VanILLa loVe, που παρουσιάζει στα Χανιά ο χώρος τέχνης και Θεάτρου YouCA.

Πρόκειται για μία τραγική κωμωδία σε μία ιδέα της Μικέλας Παπαδουλάκη και σκηνοθεσία Έλιας Βεργανελάκη με τους: Σίσσυ Δαμουλάκη, Κλεάνθη Μαρίνα Κουτσουριδάκη, Γιώργο Καγλανζή.

Παράταση παραστάσεων Κυριακή 8 & Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 19.30 & Τρίτη 10 Μαρτίου στις 21.15

** Ακατάλληλο για ηλικίες κάτω των 18 χρονών

Λίγα λόγια για το έργο:

Η θεατρική παράσταση “VanILLa loVe” είναι μία συρραφή πραγματικών ιστοριών-καταθέσεων θυμάτων κακοποίησης, εμπλουτισμένων με στοιχεία μυθοπλασίας. Βασίζεται στο ευρύτερο κοινωνικό φαινόμενο της «βίας» αγγίζοντας σχεδόν όλα τα είδη της (λεκτική, ψυχολογική, ψυχική, κοινωνική, σωματική). Σκοπός και στόχος της παράστασης είναι να αφυπνίσει και να παρακινήσει τους θεατές να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους το μαζικό φαινόμενο της βίας που έχει γίνει μάστιγα στις μέρες μας…

Ο τρόπος μεταφοράς των μηνυμάτων από την σκηνοθέτη είναι ιδιαίτερα ευρηματικός, αφού παρουσιάζει τους χαρακτήρες μας στην πιο αθώα τους στιγμή… τη στιγμή που “παίζουν” ένα παιδικό παιχνίδι. Οι χαρακτήρες παρουσιάζουν σιγά σιγά την ιστορία τους αποκαλύπτοντας τις πιο δραματικές-τραυματικές τους στιγμές, ενώ εμβόλιμα γίνεται επεξήγηση της κατάστασης, άλλοτε με τρόπο διδακτικό και άλλοτε με τρόπο κωμικό, δίνοντας έτσι στους θεατές το περιθώριο να επεξεργαστούν την πληροφορία που τους δίνεται, και να μπορέσουν να αποκωδικοποιήσουν τα βαθύτερα νοήματα των καταστάσεων που λίγο -πολύ όλοι έχουμε αντιμετωπίσει είτε βιωματικά είτε ως παρατηρητές.

Σημείωμα σκηνοθέτη:

Τρεις άνθρωποι, τρεις Ιστορίες, τρεις τόποι, τρεις και άλλες τρεις φορές. Την Κυριακή το απόγευμα, το Σάββατο το βράδυ, στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου, στη γωνία του μπαρ, στα γενέθλια τα μεσάνυχτα, μετά το δείπνο. Τρεις και άλλες τρεις φορές, πολλές φορές, έμειναν με το στόμα κλειστό. Δεν έβγαλαν άχνα, κιχ, τσιμουδιά. Τρεις άνθρωποι δεν είπαν τίποτα, δεν είπαν λέξη. Τρεις παρακαλούσαν, τρεις και άλλοι τρείς, εκείνη, εκείνος, εκείνοι.
Τρεις άνθρωποι μόνον, μόνον αυτοί οι τρεις άνοιξαν το στόμα τους. Κατέθεσαν. Κατέθεσαν στο παρόν.

Το παρόν έργο αποτελεί προϊόν υπαρκτών καταθέσεων κακοποιημένων ανθρώπων, μαζί με στοιχεία μυθοπλασίας που εξυπηρετούν την δραματουργική εξέλιξη του έργου και την προστασία απορρήτου προσωπικών δεδομένων (των καταθετών) .

Τα ονόματα που αναφέρονται στο έργο είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τα πρόσωπα όμως και οι καταστάσεις είναι τρεις φορές πραγματικά.

Το έργο έχει γραφτεί και δομηθεί δραματουργικά από την ομάδα συντελεστών που παρουσιάζεται παρακάτω:

Οι συντελεστές:

Η κοινή αγάπη όλων για το θέατρο, η πίστη στις δυνατότητες της δημιουργικότητας και η πρόθεση για την ανάδειξη μιας κοινωνικής πραγματικότητας, ένωσαν όλους τους συντελεστές στο να δημιουργήσουν μια παράσταση-ντοκιμαντέρ με ηχηρά μηνύματα για την κοινωνία του σήμερα, του αύριο και του χθες.

Για την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας συνεργάστηκαν όλοι οι συμμετέχοντες. Τα κείμενα γράφτηκαν από τους ίδιους τους ηθοποιούς σε συνεργασία με τις Έλια Βεργανελάκη και Μικέλα Παπαδουλάκη ενώ η δραματουργική συρραφή τους έγινε από την ομάδα των συντελεστών. Η σημερινή συνεργασία αποτελεί συνέχεια και μετεξέλιξη παλαιότερων επιτυχημένων συνεργασιών που παρουσίασαν, όπως «οι πιο Δυνατές» το 2018 κα, σε παραγωγή του YouCA, στο κοινό των Χανίων.

Στην ιδέα: Μικέλα ΠαπαδουλάκηΣκηνοθεσία: Έλια Βεργανελάκη
Συγγραφή θεματικών ενοτήτων: : Έλια Βεργανελάκη, Μικέλα Παπαδουλάκη, Σίσσυ Δαμουλάκη, Κλεάνθη Μαρίνα Κουτσουριδάκη, Γιώργος Καγλανζής
Εικαστική Επιμέλεια: Μικέλα Παπαδουλάκη
Πρωτότυπη Μουσική: Feliformia
Ερμηνεύουν: Σίσσυ Δαμουλάκη, Κλεάνθη Μαρίνα Κουτσουριδάκη, Γιώργος Καγλανζής
Photo Credits; Γιώργος Αναστασάκης, Μπαμπης Μαρουλακης Αφίσα Γιωργος Αναστασάκης

Παράταση παραστάσεων Κυριακή 8 & Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 19.30 & Τρίτη 10 Μαρτίου στις 21.15
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6974479895
Γενική είσοδος 12 ευρώ
Προπώληση : 10 ευρώ

Tags from the story

Leave a Reply