Ποιους ανθρώπους επιλέγουμε για πρότυπα;

Ανοίγοντας τα social media χθες, πληροφορήθηκα ότι η Kate Moss, το all time style icon είχε γενέθλια.

Ασυναίσθητα θαύμασα τις αμέτρητες φωτογραφίες που είχε το αφιέρωμα στη ζωή της και μετά αναρωτήθηκα για πόσα κορίτσια μπορεί να έχει υπάρξει πρότυπο, και όχι μόνο στυλιστικό. Και αν έχει υπάρξει, τι μηνύματα έχει περάσει; Ότι όσο πιο λεπτή είσαι, τόσο πιο σικάτη φαίνεσαι ή ότι ακόμα και αν κάνεις παράνομες πράξεις όλοι μπορούν να στις συγχωρήσουν και να συνεχίσεις να υπάρχεις σα να μην έχει συμβεί τίποτα.

Όσο πιο πολλά βλέπουν τα μάτια μου και όσο πιο πολλά ακούν τα αυτιά μου κατέληξα στα στοιχεία που μπορεί να έχει κάποιος άνθρωπος για να αξίζει να γίνει πρότυπο. Και βρήκα ένα τρικ για να μην μπερδευόμαστε. Το ότι μας αρέσει το έργο κάποιου, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να αποδεχόμαστε όλες τις επιλογές της ζωής του.

Άνθρωποι με μόρφωση 

Αναφέρομαι ακόμα και στη μόρφωση που σου δίνει το να σταθείς δίπλα σε έναν ειδικό και να μάθεις μια παραδοσιακή τέχνη,ακόμα και χωρίς πτυχία, χωρίς μεγάλα ονόματα πανεπιστημίων, οι άνθρωποι που αφιέρωσαν χρόνο, πάθος, μυαλό και σώμα σε αυτό που αγαπούν να κάνουν, είναι άξιοι να αναδειχθούν σε πρότυπα.

Άνθρωποι με τρόπους και μια ξεχωριστή αύρα

Πόσες φορές θυμάστε όταν παιδιά συναντούσατε φίλους των γονιών σας και ασυναίσθητα κάποιοι σας έκαναν να χαμογελάτε ή να τους θαυμάζετε; Στοιχηματίζω πως ήταν άνθρωποι ευγενείς, χαμογελαστοί, περιποιημένοι, που μιλούσαν με μια ηρεμία ή μια ξεχωριστή πρόσχαρη διάθεση. Ακόμα θυμάμαι μια γυναίκα που συνάντησα κάποτε σε μια συγκέντρωση «μεγάλων». Θηλυκό αυθεντικό, μια μελαχροινή, μυστήρια γυναίκα που χαμογελούσε και κινείτο στο χώρο με ξεχωριστή χάρη. Δεν έμαθα ποτέ για τη ζωή της αλλά αν με ρωτήσεις για μια γυναίκα αυθεντική, αυτήν θα σκεφτώ.

Άνθρωποι ειλικρινείς

Στην ενήλικη ζωή μου με έκπληξη αντελήφθηκα ότι υπάρχουν άνθρωποι που αρέσκονται στο να συνεχίζουν τα ψέμματα που μπορεί να έλεγαν μικροί.

Άνθρωποι που ξεκινούν την κουβέντα με το «εμένα η νονά μου είναι η βασίλισσα Ελισάβετ» ενώ με τη νονά του είσαστε δευτεροξαδέρφες-και δεν ανήκεις στην βασιλική οικογένεια- δεν θα έπρεπε να σου κάνουν εντύπωση ή να σε «μαγεύουν». Είναι άνθρωποι ανασφαλείς, φαντασμένοι, που δεν μπορείς να τους έχεις εμπιστοσύνη. Ακόμα και αν πετυχαίνουν αυτό που θέλουν, κάποια στιγμή τα ψέμματά τους αποκαλύπτονται και το πρότυπο καταρρέει.

Προσωπικά, θαυμάζω τους ανθρώπους που μιλούν με ειλικρίνεια για την πορεία τους, τις αδυναμίες τους, τις επιλογές τους.

΄Ανθρωποι σε εγρήγορση

Έχω μια αγάπη στους «γρήγορους», έξυπνους, ψαγμένους ανθρώπους. Σ’αυτούς που δεν επαναπαύονται, σ’αυτούς που κυνηγάνε την ευτυχία σε όλα τα επίπεδα, σε εκείνους που τολμούν. Σας προτείνω να τους βρείτε στο περιβάλλον σας και να τους έχετε σαν πρότυπο. Η δυναμική τους είναι αξιοθαύμαστη. Είναι εκείνοι που ξεκινάνε από το μηδέν, που θέλουν να μαθαίνουν, που ρωτούν, που δεν κάνουν τους έξυπνους. Είναι εκείνοι που παρακολουθούν τις τέχνες, που ακούνε μουσική, που διαβάζουν. Άνθρωποι που κοιμούνται τις ώρες που αναπαύονται. Όχι τις ώρες που έχουν ανοιχτά μάτια και..βαριούνται τη ζωή.

Άνθρωποι που φροντίζουν τον οργανισμό τους

Έχω μια φίλη που τους τελευταίους μήνες αποφάσισε να ακολουθήσει μια πολύ σωστή, πολύ ισσοροπημένη διατροφή. Δεν κάνει υπερβολές, τρώει τα πάντα αλλά σε σωστές ποσότητες και ώρες. Αφιέρωσε χρόνο στο να μάθει τι κάνει καλό σε εκείνη και τι χρειάζεται ο οργανισμός της για να είναι στο φόρτε του. Το δέρμα της λάμπει, ξεκίνησε γυμναστική, σταμάτησε το τσιγάρο και ξαφνικά έχει γίνει αυτό που ζηλεύεις στις φωτογραφίες. Φοράει ένα απλό τζιν αλλά έχει τόση αυτοπεποίθηση που «σκοτώνει». Αυτούς τους ανθρώπους θαυμάζω και σου προτείνω να κάνεις το ίδιο. Δεν θέλω άλλους αυτοκαταστροφικούς οργανισμούς που «χαίρονται» την κάθοδο. Έβαλα κι εγώ στόχο το καλοκαιρινό μπικίνι και ελπίζω με τη βοήθεια των αληθινών μου προτύπων να..το απογειώσω!

Διάσημοι με αιτία

Ποια είμαι εγώ που θα σου πω να μην θαυμάζεις μοντέλα, ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές ή ηθοποιούς. Θαυμάζω πολλούς από τις παραπάνω κατηγορίες αλλά γνωρίζοντας-όπως κι εσύ- ότι δεν είναι όλα ρόδινα στη ζωή τους ή δεν είναι και απόλυτα ειλικρινείς μαζί μας όταν μας λένε ότι «δεν κάνουν πλαστικές, δεν έχουν δει ποτέ τους ναρκωτικά, δεν πίνουν, δεν έχουν έχθρους που τους πολεμούν μέχρι..θανάτου ή δεν τους ενδιαφέρουν τα λεφτά» προσπαθώ να απομονώνω τους λόγους για τους οποίους τους έχω σαν πρότυπα. Άλλους για τον τρόπο ζωής τους,βλέπε Gisele. ΄Αλλους για τους τρόπους που διαχειρίζονται τα χρήματά τους, βλέπε Jolie-Pitt. Άλλους για τον τρόπο που σέβονται την προσωπική τους ζωή και τις επιλογές τους- βλέπε (εγχώριος) Φώτης Σεργουλόπουλος. Άλλους γιατί παραδέχονται ότι έχουν κάνει λάθη και προχωράνε, βλέπε Bradley Cooper.

Το να κάνεις κάποιον πρότυπο είναι σημαντικό αλλά απλό, αν ανοίξεις τα μάτια σου, αντιληφθείς τι ψάχνεις σε έναν άνθρωπο και αν ξέρεις ότι το να ονειρέυεσαι και να θαυμάζεις δεν είναι κάτι αστείο.

Είναι ένας χάρτης για να βρεις το δρόμο σου.

Πηγή: savoirville.gr

Written By
More from Go Hania

Το κρασί παράγει πολιτισμό

Από την αρχαιότητα οι Έλληνες αντιμετώπισαν τον οίνο ως κορυφαίο αγαθό της...
Read More

Leave a Reply