ΤΑΙΝΙΕΣ Mamma Mia: Here we go again…Επικίνδυνη αποστολή: Η πτώση….Λουλούδια που μαράθηκαν νωρίς. Κακοπέτρος 28 Αυγούστου 1944

Mamma Mia:
Here we go again

Μπορεί να μη γυρίστηκε στην Ελλάδα, αλλά το σίκουελ του Mamma Mia έχει και ελληνικό ενδιαφέρον -με τον Πάνο Μουζουράκη να συμμετέχει κατά κάποιο τρόπο στην ταινία. Το σίκουελ επικεντρώνεται στα νεανικά χρόνια της Ντόνα (Μέριλ Στριπ), την οποία σε νεαρή ηλικία ενσαρκώνει η Λίλι Τζέιμς. Αξίζει να σημειώσουμε τη συμμετοχή της Σερ στον ρόλο της… γιαγιάς.
Το σίγουρο είναι ότι είμαστε έτοιμοι να χορέψουμε στους ρυθμούς των Abba.

Επικίνδυνη αποστολή: Η πτώση

Είκοσι δύο χρόνια μετά την πρώτη ταινία και τρία μετά την πιο πρόσφατη προσθήκη (Rogue Nation), ο Τομ Κρουζ επιστρέφει
για έκτη φορά στον ρόλο του πράκτορα Ίθαν Χαντ για μία ακόμη καταιγιστική περιπέτεια δράσης, πολλές απίστευτες κασκάντες που εκτελεί μόνος του (στη διάρκεια μίας εκ των οποίων έσπασε τον αστράγαλό του, συμβάν που καθυστέρησε κατά δύο μήνες την παραγωγή) και μπόλικα εκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό του, αφού εκτελεί και χρέη παραγωγού. Καλοκαιράκι χωρίς Τομ Κρουζ να κάνει τα κασκαντεριλίκια του δεν γίνεται. Ως Ίθαν Χαντ θα αντιμετωπίσει παλιούς συμμάχους και νέους εχθρούς σε μία περιπέτεια σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ ΜακΚουάρι, με συμπρωταγωνιστές τους Χένρι Κάβιλ και Ρεμπέκα Φέργκιουσον.

 

Λουλούδια που μαράθηκαν νωρίς. Κακοπέτρος 28 Αυγούστου 1944.

Το ντοκιμαντέρ – παραγωγής 2018 – αναφέρεται στην εκτέλεση 23 αμάχων και τη λεηλασία του Κακοπέτρου στον δήμο Πλατανιά Χανίων από τις δυνάμεις της Γερμανικής Κατοχής. Ήταν χαράματα 28ης Αυγούστου 1944, Χανιά, Κρήτη. Οι Γερμανοί κατακτητές κυκλώνουν το μικρό χωριό Κακόπετρος στον σημερινό Δήμο Πλατανιά. Φεύγοντας το απόγευμα, το ναζιστικό
μίσος αφήνει πίσω του 23 νεκρούς, άδεια, λεηλατημένα σπίτια και τις ψυχές των επιζώντων ισοβίως σημαδεμένες. Πέντε επιζώντες θυμούνται και αφηγούνται εκείνη τη βροχερή Δευτέρα αλλά και την υπόλοιπη ζωή τους όπως -χαραγμένη από τον πόνο- συνεχίστηκε.
Σκηνοθεσία: Ματθαίος Φραντζεσκάκης
& Βίκη Αρβελάκη

Written By
More from Go Hania

Mέσα στο Μυαλό Μυστηρίου του αξιότιμου Χρήστου Μαρκογιαννάκη!

Υπάρχει πάντα ένα έγκλημα το οποίο μας έχει αποσπάσει την προσοχή –...
Read More

Leave a Reply