ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΚΗΠΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΚΗΠΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

 Το Εστιατόριο

Μία αυθεντική εμπειρία φύσης, γεύσης και παράδοσης

Επιμέλεια: Αθηνά Μαθιουδάκη

Δέντρα κατάφορτα με φρούτα, οπορωφόρα, εσπεριδοειδή. μεσογειακά ή και εξωτικά, μεθυστικές μυρωδιές του βουνού από άγρια βότανα και μυρωδικά της Κρήτης, υπέροχα λουλούδια και καλλωπιστικά φυτά από όλο τον κόσμο και η πανίδα:  ζώα και πουλιά που ζουν φυσικά ανάμεσα σε αυτά. Αυτά συναντούν οι επισκέπτες του Βοτανικού Πάρκου και των Κήπων Κρήτης και μαγεμένοι -μικροί και μεγάλοι- αφήνονται στην ομορφιά της φύσης! Χωράει όλη η ομορφιά και η νοστιμιά της φύσης σε ένα προορισμό; Χωράει! Και σερβίρεται στο πιάτο σας στο μοναδικό Εστιατόριο του Βοτανικού Πάρκου!

Το Εστιατόριο

Με θέα το καταπράσινο Βοτανικό Πάρκο και τους Κήπους Κρήτης το Εστιατόριο προσφέρει μια ολοκληρωμένη γαστρονομική πρόταση. Μία κουζίνα μοναδική και συνυφασμένη με την ταυτότητα και τις πρώτες ύλες του πάρκου, που εσωκλείει την πεμπτουσία της κρητικής κουζίνας και τις παραδοσιακές τεχνικές μαγειρέματος, αγκαλιάζει τον πειραματισμό και υπόσχεται μια αξέχαστη γευστική εμπειρία!

Το μέλωμα ή το θαύμα της φωτιάς

Τα πάντα στο εστιατόριο μαγειρεύονται με τον παραδοσιακό τρόπο: στη φωτιά, στα κάρβουνα, στα ξύλα  και στην πυρωμένη πέτρα. Σε πήλινα σκεύη, σε παραδοσιακά καζάνια και κατσαρόλες -με τεχνικές αιώνων, όπως το «πυρομάχι», που σιγοψήνουν και μελώνουν τα μαγειρευτά, τσικνίζουν τα ψητά και απογειώνουν τη γεύση του φαγητού.

Η ευλογία ή όλα από τα χέρια μας

Όλα εδώ είναι φτιαγμένα από τα χέρια μας. Ζυμώνουμε το ψωμί, φτιάχνουμε το ξινόχοδρο με γάλα από το βουνό, πλάθουμε ζύμη και ανοίγουμε τις χυλοπίτες, ετοιμάζουμε μόνοι μας το προζύμι για τα πιτάκια χαρουπιού… Είναι ευλογία να τα δημιουργείς όλα από την αρχή μας λέει ο Μανούσας, μάγειρας και υπεύθυνος της κουζίνας. Κι αυτή η ευλογία μετουσιώνεται σε γεύση και ουσία σε κάθε συνταγή.

Η Εποχικότητα ή τα δικά μας υλικά

Οι πρώτες ύλες είναι από τον κήπο μας: φρούτα και λαχανικά εποχής, μυρωδικά και βότανα! Το μενού ακολουθεί την εποχή και ότι δεν φυτρώνει εδώ μας έρχεται φρέσκο από το βουνό και τα γύρω χωριά, γάλα, βούτυρο και  όλα τα κρέατα είναι ντόπια, μας λέει η Σμαράγδη, μέλος της μαγειρικής ομάδας του εστιατορίου. Και η φρεσκάδα και η ποιότητα αυτή είναι συνώνυμη με τη βαθιά γεύση.

Ένα μενού μοναδικό ή η «κουζίνα του Πάρκου»

Το μενού έχει σα βάση την Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα με πιάτα σταθμούς της κρητικής γαστρονομίας. Από την άλλη, τα υλικά του κήπου και του πάρκου είναι το μεγαλύτερο όπλο της σπιρτόζικης μαγειρικής ομάδας που φτιάχνει πιάτα με γνώμονα την εποχικότητα, αναβαθμίζει άλλα και δημιουργεί πιάτα με έμπνευση τα υλικά αυτά. Όλα αυτά συνθέτουν μια κουζίνα μοναδική «Την Κουζίνα του Πάρκου», που όμοια δεν υπάρχει, όπως και το ίδιο το Βοτανικό Πάρκο και οι Κήποι Κρήτης είναι ένα μέρος μοναδικό σε όλη την Ευρώπη!

Κι επειδή ρωτήσαμε, για το καλοκαίρι (και όχι μόνο) σας προτείνουμε να δοκιμάσετε:

  • Το «Συμπεθεριό» ένα πιάτο που συμπεθερέυει τα φρούτα τα λαχανικά και τα μυρωδικά του πάρκου και του κήπου!
  • Τον παραδοσιακό κόκορα με χειροποίητες χυλοπίτες- slow food παραδοσιακό για απαιτητικούς ουρανίσκους!
  • Το Ξινόχοντρο με μελιτζάνες για τον παραδοσιακό γάμο του κήπου με το βουνό!

Πότε Λειτουργεί:

Το Εστιατόριο του Βοτανικού Πάρκου και των Κήπων Κρήτης είναι ανοιχτό καθημερινά 9.00- 18.00, από το Μάρτιο μέχρι το Νοέμβριο, Σαββατοκύριακα και Γιορτές τον υπόλοιπο χρόνο!

Τοποθεσία:

Σκορδαλού Κυδωνίας, περιοχή Φουρνέ, Χανιά, Κρήτη, 17ο χλμ. Εθνικής οδού Χανίων, Φουρνές, Ομαλός

Στοιχεία Επικοινωνίας:

+30 2821200770

+30 6976860573

info@botanical-park.com

Tags from the story
, ,
Written By
More from Go Hania

Ένα από τα ομορφότερα δώρα για την ημέρα του έρωτα σας περιμένει στο κατάστημα Καπενεκάκη.

Ένα από τα ομορφότερα δώρα για την ημέρα του έρωτα. Κατάστημα με:...
Read More