Ο εμπνευστής Κώστας Καντάρας πρωτοπορεί ξεκινώντας το Barista School

 

Αν το slogan ”Coffee from the Beginningσού κλέβει την προσοχή, υπάρχει ένα θέμα! Και υπάρχει κι ένα ΝΕΟ… που κάνει στα ξαφνικά την έκπληξη εκεί, που, στην κυριολεξία, δεν το περιμένεις!

Έχεις σκεφτεί, πως η εξείδικευση των barista, και οι αυξανόμενες θέσεις στα καταστήματα που επιζητούν barista με γνώση, αλλά και με next generation quality, έχει αλλάξει ολότελα το τοπίο;

Για αυτό, λοιπόν, το Barista School στα Χανιά πρωτοπορεί ξεκινώντας από την αρχή, την τέχνη του καφέ.

Ο εμπνευστής Κώστας Καντάρας, σε ένα διάλειμμα από την ολοκαίνουργια Σχολή Barista στα Χανιά, μάς εξηγεί πώς αφέθηκε σε μια τόσο επίκαιρη ιδέα.

Γιατί, μια Σχολή που να μυεί στην τέχνη, που να συγκεντρώνει τα μυστικά, και να διαδίδει την ποιοτική φιλοσοφία, έλειπε…

 

– Tι σηματοδοτεί το νέο Barista School στα Χανιά;

– Σηματοδοτεί ένα νέο πλαίσιο και μια νέα προοπτική στον χώρο της καφεστίασης, με απώτερο σκοπό να μπορεί ο καταναλωτής να απολαμβάνει σωστά και γευστικά φλυτζάνια καφέ.

 

– Ποια είναι τα σημαντικότερα μυστικά ενός καλού barista;

– Το μυστικό ενός καλού barista είναι ένα συνονθύλευμα γνώσης, αγάπης για το αντικείμενο, και επικοινωνία με τον τελικό παραλήπτη, ο οποίος είναι ο πελάτης.

 

– Σε ποιους απευθύνεται το νέο Barista School;

– Απευθύνεται σε οποιονδήποτε αγαπάει τον καφέ, επαγγελματία και μη, εννοώντας άτομα που θέλουν να εισέλθουν σε αυτόν, αλλά και σε home barista.

 

– Τι πράγματα μπορεί να μάθει κάποιος που θέλει… αλλά δεν μπορεί να φανταστεί;

– Το motto της σχολής είναι η δια βίου μάθηση εννοώντας, ότι, όσο πιο πολύ εμβαθύνουμε τις γνώσεις μας, τόσο περισσότερο κινούμαστε σε αχαρτογράφητα μονοπάτια γεύσεων και αρωμάτων.

– Το Barista School τι δυνατότητες παρέχει σε κάποιον που θα επιλέξει να την εμπιστευθεί;

– Παρέχει μια γερή βάση γνώσεων, που χωρίζεται σε 2 σκέλη: το πρώτο είναι εξοικείωση και χειρισμός εξοπλισμού, και το δεύτερο θεωρητική και πρακτική εξάσκηση παρασκευής συνταγών καφέ.

– Ποια είναι τα do’s και τα dont’s ενός καλά μυημένου barista;

– Do’s: Συνεχής εξέλιξη, εξωστρέφεια, επικοινωνία, πάθος, και σεβασμός προς τον πελάτη στο τι σερβίρουμε. Don’ts: Παραμέληση προσωπικής υγιεινής, αλλά και χώρου εργασίας, με ό,τι αυτό περιλαμβάνει, έλλειψη ευγένειας, έλλειψη συλλογικότητας, έπαρση.

 

Ενημερώσου για τα πακέτα εκμάθησης τηλεφωνικώς στο 6985984170

Facebook: Barista School

 

Tags from the story
,
Written By
More from Go Hania

Once Upon A Time! Fashion Editorial

Φωτογράφος: David Movsesyan, www.kaloudisphotography.com Εικαστική επιμέλεια-styling: Μικέλα Παπαδουλάκη, Γιώργος Κοκολάκης Prince charming...
Read More

Leave a Reply