Το μεγαλύτερο πάρκο συνύπαρξης ετοιμάζεται στα Χανιά.

Όταν ολoκληρωθεί, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο τέτοιου είδους πάρκο στη χώρα, καθώς ο χώρος που έχει επιλεγεί για τη δημιουργία του είναι ένα δημοτικό οικόπεδο 5 στρεμμάτων δίπλα στο 2ο Ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Χανίων στις Στέρνες Ακρωτηρίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του «Συνάνθρωπος», Σήφης Χιωτάκης: «Το πάρκο συνύπαρξης είναι όραμα της ομάδας μας από το 2015.
Είναι ένα πάρκο όπου θα μπορούν να συνυπάρχουν ΑμεΑ και τυπικά παιδιά. Προβλέπονται περιπατητικοί διάδρομοι, χώροι απασχόλησης, χώροι για πικ νικ, αθλοπαιδιές. Όλα αυτά θα μπορούν να απασχολήσουν κάθε ηλικίας άτομο και τυπικό και με αναπηρίες.» «Αντίστοιχο πάρκο συνύπαρξης αυτής της κλίμακας δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Υπάρχουν μόνο παιδικές χαρές» επεσήμανε η αρχιτέκτονας Άννα Τσιτωνάκη.
«Η κεντρική ιδέα του πάρκου και το highlight όλης της μελέτης είναι το παιχνίδι «φιδάκι» ή αλλιώς «γκρινιάρης». Μια διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου που μέσα από τις μεταβάσεις και τις ποιότητες των διαδρομών και στις τρεις διαστάσεις δημιουργεί ένα παιχνίδι μεγάλου μήκους», προσέθεσε. «Αυτό που μας δυσκόλεψε είναι η μεγάλη έλλειψη στοιχείων. Για παράδειγμα, αγνοούσαμε πόσα παιδιά υπάρχουν με αναπηρίες και τι είδους.
Ήταν ένας άθλος για μας να μαζέψου- με τα στοιχεία και πιστεύω ότι η πολιτεία δεν έχει κάνει αρκετά για να διευκολύνει τον μελετητή», τόνισε η δεύτερη αρχιτέκτονας της μελέτης,
Στέλλα Καμαριανάκη. Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μι- χάλης Καλογριδάκης, επεσήμανε ότι ο δήμος Χανίων θα υλοποιήσει τη δημιουργία του πάρκου, αφού καταλήξει πρώτα από πού θα προέλθει η χρηματοδότηση: «Έχουμε αποδεχθεί τη δωρεά της μελέτης που εκπονείται από τον «Συνάνθρωπο», πάντα με την επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας.
Δική μας δουλειά είναι να βρούμε χρηματοδότηση»

Written By
More from Go Hania

Ρινικοί Πολύποδες Συμπτώματα & Θεραπεία

Στο άκουσμα της διάγνωσης "έχετε πολύποδες στη μύτη" πολύ ασθενείς τρομάζουν. Δεν...
Read More