THE FUTURE IS GREEN!

ΤΑΣΕΙΣ 2023 ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ & DESIGN

Ο χώρος του design φαίνεται να στρέφεται όλο και περισσότερο προς επιλογές πιο «πράσινες», δίνοντας πλέον πολύ μεγάλη βάση στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη που συνοδεύει το προϊόν. Η εταιρεία μας «Woodhome» με έδρα της το Ρέθυμνο Κρήτης δραστηριοποιείται στο χώρο του design και της πώλησης επίπλου από το 1979. Ακολουθούμε τις τάσεις του χώρου και φροντίζουμε να φέρνουμε πιο κοντά στους πελάτες μας καινοτόμα προϊόντα ιταλικών και ελληνικών εταιρειών. Για να εστιάζουμε ξεχωριστά πλέον σε κάθε σας ανάγκη διαχωρίσαμε τις παροχές μας και διαμορφώσαμε την εταιρική μας ταυτότητα σε «Woodhome Interior» και «Woodhome Contract».

Στο κομμάτι του Contract Design τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη στροφή προς υλικά που συνδυάζουν τόσο την λειτουργικότητα και την πρακτικότητα των αναγκών του χώρου όσο
και το επιθυμητό design. Γι’ αυτό και βλέπουμε μια αυξανόμενη ζήτηση σε έπιπλα πολυπροπυλενίου. Το πολυπροπυλένιο ή technopolymer είναι ένα θερμοπλαστικό πολυμερές υλικό που
μπορεί να πάρει πολλές μορφές και διακρίνεται από την καλή του αντοχή και το χαμηλό του κόστος-συγκριτικά με άλλα υλικά. Πολλά πλέον διαθέτουν ακόμη και πυρίμαχη ιδιότητα. Οι εταιρείες που επιλέγουμε να συνεργαστούμε, δεν μένουν απλά στις πιστοποιήσεις του υλικού αυτού που οφείλουν να το συνοδεύουν, αλλά προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα πλήρως «πράσινο» προϊόν, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά και όχι νέο πλαστικό για την παραγωγή του. Ακόμη και τα προϊόντα που δεν είναι πλήρως από ανακυκλωμένα υλικά φροντίζουν να είναι 100% βιοδιασπώμενα και ανακυκλώσιμα. Έτσι, πετυχαίνουν ένα συνεχές κύκλο επαναχρησιμοποίησης.

Η νοοτροπία αυτή ακολουθείται και γενικότερα στην διαδικασία παραγωγής, επιλέγοντας φυσικά υλικά και ανακυκλωμένα ή ανακυκλώσιμα-με το σκεπτικό να επαναχρησιμοποιηθούν από την ίδια την εταιρεία, ώστε να μειώσουν τις εκπομπές τους σε CO2 και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον σε πιο γενικευμένο επίπεδο. Η επιλογή υλικών γίνεται με γνώμονα όχι απλά το design και την αισθητική που θα φέρουν στο αποτέλεσμα, αλλά και το οικολογικό και ενεργειακό αποτύπωμα που θα αφήσουν. Ένα ακόμη παράδειγμα υλικού που μεριμνούν οι εταιρείες μας να προμηθεύονται πάντα με την ανάλογη πιστοποίηση είναι το ξύλο και τα παράγωγα αυτού. Με στόχο την κυκλική οικονομία, η επιλογή ξύλου συνοδεύεται από πιστοποιήσεις FSC® που εξασφαλίζουν ότι η συλλογή του έχει γίνει μέσω ελεγχόμενης υλοτομίας, χωρίς να φέρει καμία επίπτωση στα υπάρχοντα δάση, από προμηθευτές που χρησιμοποιούν ξύλο προ και μετά της κατανάλωσής του, προάγοντας με τον τρόπο αυτό και την επαναχρησιμοποίησή του.

Πέραν της σύστασης των υλικών, μεγάλη βάση δίνεται και στην διαδικασία επεξεργασίας τους και στις ουσίες που χρησιμοποιούνται καθαυτή, ώστε να μην παρουσιάζουν τοξικές και επιβλαβείς ενδείξεις, αλλά να είναι πλήρως οικολογικές. Ακόμη και ο τρόπος συσκευασίας τους φροντίζουν να γίνεται με ανακυκλωμένα υλικά, αλλά και η μεταφορά αυτών βελτιστοποιείται με στόχο να έχει τη μικρότερη δυνατή εκπομπή CO2. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η ίδια η φιλοσοφία των εταιρειών μας και ο πυρήνας λειτουργίας τους, ο οποίος πρεσβεύει την μείωση του οικολογικού αποτυπώματος, ακριβώς μέσω της υψηλής ποιότητας επίπλων που παράγουν. Σχεδιάζοντας, δηλαδή προϊόντα αντοχής μεγαλώνουν τον κύκλο ζωής τους και μειώνουν την παραγωγή περισσότερων αποβλήτων προς το περιβάλλον. Το «πράσινο» design είναι πλέον μια πρόκληση και συνάμα δέσμευση δική μας προς την κοινωνία μας και τους πελάτες μας και βασικός ηθικός πυλώνας που ως «Woodhome» επιδιώκουμε να μας χαρακτηρίζει.

Σταμαθιουδάκη 102, Ρέθυμνο – Κρήτη
T. 28310 24557 www.woodhome.gr

Tags from the story
, ,