Zuitly!! Είναι μοναδικό και ξεχωριστό, θρεπτικό, υγιεινό και πολύ πολύ νόστιμο!.

Είναι μοναδικό και ξεχωριστό, θρεπτικό, υγιεινό και πολύ πολύ νόστιμο!.

Το παγωτό Zuitly που θα πει γλυκά, με γλύκα, είναι ένα ελληνικό προϊόν υψηλής πρωτεΐνης που αποδεικνύει πως η υγεία και η γεύση δεν είναι ασύμβατος συνδυασμός!.

Καλωσήρθατε στην υγειινή απόλαυση του παγωτού Zuitly!!

Επιμέλεια: Άντζελα Βακάκη

 

 

 1. Ανδρέα πρωτοπορείς με ένα πρoϊόν που δεν υπάρχει πουθενά σωστά;

Πολύ σωστά! Ήθελα εξ’ αρχής να δημιουργήσω ένα μοναδικό προϊόν που να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, με μια ξεκάθαρη ταυτότητα και ένα αδιαμφισβήτητα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

 1. Μίλησε μας για τη φιλοσοφία του project σου και πώς αυτή συνδέεται με την ονομασία «Zuitly».

Το προϊόν μας, το παγωτό Zuitly, αντιπροσωπεύει μια active φιλοσοφία ζωής, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η υγιεινή απόλαυση. Απευθύνεται σε ανθρώπους που «ψάχνονται» με τη διατροφή τους, αποφεύγουν τη ζάχαρη και αποζητούν την ποιότητα σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Η αγάπη για τη φύση, τη δράση, την παρέα, τα sports και το wellness βρίσκονται στον πυρήνα την καθημερινότητάς τους και θέλουν ένα υγιεινό γλυκό που να τους συντροφεύει. ­

Παράλληλα, πολύ σημαντική για τη φιλοσοφία του brand είναι και η υιοθέτηση sustainable και ethical πρακτικών, με αγάπη και σεβασμό τόσο προς τον πλανήτη όσο και προς το συνάνθρωπο. Η ομάδα πίσω από το Zuitly είναι στην πραγματικότητα μια παρέα από ανθρώπους, ο καθένας από τους οποίους είναι expert στον τομέα του και ενσωματώνει όλες τις παραπάνω αξίες. Όλοι μαζί δουλεύουμε αρμονικά με μεγάλο κέφι, ενθουσιασμό, και κυρίως σεβασμό για ένα project που μας εξελίσσει και σαν ομάδα, αλλά και σαν ξεχωριστές προσωπικότητες!

Στην πραγματικότητα, εκτός από το παγωτό μας, απολαμβάνουμε και τη συνεργασία μας, και γι’ αυτό νιώθω πολύ περήφανος. Θέλω να έχω στην ομάδα μου χαρούμενους ανθρώπους αυτοί είναι:

Χρήστος Θεολόγου – Creative Director
Κατερίνα Ριγοπούλου – Social Media Specialist
Δημήτριος Μπασσιάς – Co-Owner and Sales Manager
Άννα Ανδρονίκου – Sales Support
Ελένη Γρίδα – Dietitian
Σταύρος Μαρκάκης – Managing Director

Από εκεί προέκυψε και η ονομασία Zuitly. Είναι μια παράφραση της αγγλικής λέξης “sweetly”, που στα ελληνικά μπορεί να μεταφραστεί «γλυκά»  ή  «με γλύκα»!

 

 1. Τι περιέχουν τα παγωτά Ζuitly και ποιες είναι οι γεύσεις που κυκλοφορούν;

Το Zuitly είναι παγωτό υψηλής πρωτεΐνης (High Protein)  που παράγεται στην Ελλάδα με φρέσκο ελληνικό γάλα. Αποτελείται από φυσικά σάκχαρα, χωρίς καμία προσθήκη ζάχαρης (No Added Sugar). Επίσης, δεν περιέχει χρωστικές. Η γλυκιά του γεύση οφείλεται στο φυσικό γλυκαντικό ξυλιτόλη. Η ξυλιτόλη που χρησιμοποιούμε εμείς στη συνταγή μας προέρχεται από το κοτσάνι του καλαμποκιού. Αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα, μιας και στην πραγματικότητα αξιοποιείται με αυτόν τον τρόπο η φύρα που προκύπτει από την κατανάλωση του καλαμποκιού, κι αυτή είναι μια πραγματικά sustainable πρακτική.

 

 1. Ποιες είναι οι διαφορές του Zuitly σε σύγκριση με το κανονικό παγωτό ή με άλλα παγωτά χωρίς ζάχαρη;

Τα παγωτά χωρίς ζάχαρη είναι συνήθως κάπως άγευστα, με υφή που έχει την τάση να είναι κρυσταλλώδης και ανομοιογενής.

Η βασική διαφορά του Zuitly σε σχέση με τα υπόλοιπα παγωτά, είναι ότι είναι θρεπτικό, υγιεινό αλλά και ταυτόχρονα νόστιμο! Είναι η τέλεια εναλλακτική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και αποφεύγουν τη ζάχαρη, αλλά θέλουν να απολαμβάνουν ένα γευστικό παγωμένο επιδόρπιο με μεστή υφή και γεύση.

 1. Που θα βρούμε τα παγωτά Zuitlyκαι πότε θα μπορέσουμε να τα γευτούμε εμείς στα Χανιά και γενικά στην Κρήτη;

Αυτή τη στιγμή συνεργαζόμαστε με την αλυσίδα καταστημάτων My Market κι έτσι θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε ένα μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας και σε κάποια νησιά.

Με ενδιαφέρει πάρα πολύ να τοποθετηθούμε σε περισσότερα σημεία στα Χανιά, από όπου και κατάγομαι. Είμαστε ήδη σε συζητήσεις και ευχόμαστε ότι θα βρεθούμε κοντά σας το συντομότερο. Οι λόγοι, άλλωστε, εκτός από συναισθηματικοί είναι και πρακτικοί: θέλω η κόρη μου στις διακοπές να μπορεί να απολαμβάνει το παγωτό μας!

 

 1. Το παγωτό δεν είναι μόνο για όσους γυμνάζονται σωστά;

Πάρα πολύ σωστά! Σίγουρα η αυξημένη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη κάνει το παγωτό μας ελκυστικό σε όσους γυμνάζονται, μιας και μπορεί να λειτουργήσει και ως post-workout snack, όμως δεν είναι μόνο αυτό.

Το Zuitly απευθύνεται και σε όσους θέλουν να απομακρύνουν από τη διατροφή τους τη ζάχαρη, που όπως έχει αποδειχτεί τα τελευταία χρόνια, είναι ιδιαίτερα βλαβερή και καρκινογόνος για τον οργανισμό, αλλά δεν θέλουν να στερηθούν την απόλαυση ενός παγωτού. Σε αυτούς τους ανθρώπους εμείς προτείνουμε μια ποιοτικά θρεπτική και υγιεινή λύση.

 

 1. Πού παρασκευάζεται το παγωτό;

To Zuitly παρασκευάζεται στη βόρειο Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μπορέσαμε να βρούμε ένα εργοστάσιο διεθνών προδιαγραφών στον ελλαδικό χώρο, το οποίο μάλιστα ανήκει σε μια οικογενειακή επιχείρηση που υιοθετεί την ίδια φιλοσοφία και τα ίδια ιδανικά με εμάς.

 

 1. Η ξυλιτόλη τι ακριβώς είναι; Πού αλλού χρησιμοποιείται;

Η ξυλιτόλη είναι γλυκαντική ουσία που βρίσκεται φυσικά σε πολλά φρούτα και λαχανικά συμπεριλαμβανομένων των δαμάσκηνων, της φράουλας και του κουνουπιδιού και επομένως θεωρείται ως ένα φυσικό γλυκαντικό. Επιπλέον, ο ίδιος ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει μικρές ποσότητές ξυλιτόλης μέσω της διεργασίας του μεταβολισμού.

Αν και έχει παρόμοια γλυκύτητα και γεύση με τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, περιέχει 40% λιγότερες θερμίδες. Ακόμα, σε αντίθεση με τη ζάχαρη, δεν αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Γι’ αυτό, δεν καταλογίζεται ως καθαρός υδατάνθρακας, καθιστώντας τη ως ένα φυσικό γλυκαντικό σε προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες.

 

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο γλυκαιμικός δείκτης (GI) της ξυλιτόλης – ένα μέτρο για το πόσο γρήγορα μια τροφή αυξάνει το σάκχαρο του αίματος – είναι μόνο 7, ενώ της λευκής ζάχαρη είναι 60-70. Έτσι, αυτή της η ιδιότητα, την καθιστά ιδανική για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη ή άτομα με προδιαβήτη.

 

Τέλος, η ξυλιτόλη υποστηρίζει τη στοματική υγιεινή διατηρώντας φυσιολογικό το ph του στόματος, γι’ αυτό και τη συναντάμε σε προϊόντα όπως οδοντόκρεμες και τσίχλες.

 

 1. Ποιο είναι το feedback του κόσμου που έχει δοκιμάσει το παγωτό σου ;

Όλοι αρχικά ενθουσιάζονται με την ιδέα της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, που είναι και μια μεγάλη τάση στις μέρες μας. Τελικά, όμως, αυτό που τους κερδίζει είναι ότι, ενώ πρόκειται για ένα υγιεινό παγωτό, είναι πολύ γευστικό και με πλούσια υφή.

 

 1. Είναι μία σημαντική και μοναδική εμπειρία να βλέπεις το προϊόν σου να έχει τόση μεγάλη αποδοχή σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Πώς νιώθεις γι αυτό;

Όλοι στην ομάδα του Zuitly νιώθουμε πολύ ενθουσιασμένοι και ευλογημένοι με την εξέλιξη του project μας.  Παρ’ όλα αυτά προχωράμε ταπεινά και μένουμε πάντα πιστοί στις αξίες μας. Το πιο σημαντικό είναι να κρατάμε τη φιλοσοφία και ιδανικά μας αναλλοίωτα και στα εύκολα και στα δύσκολα.

 

 1. Πες μας για σένα και πώς βρέθηκες στην Ελβετία;

Και οι δύο μου γονείς είναι ελληνικής καταγωγής. Ο πατέρας μου γεννήθηκε στα Χανιά και η μητέρα μου στην Ελβετία από Χανιώτες γονείς. Γνωρίστηκαν στην Ελλάδα και μετακόμισαν στην Ελβετία, όπου και γεννήθηκα εγώ, είμαι δηλαδή Έλληνας δεύτερης γενιάς. Τώρα ο πατέρας μου ζει πλέον μόνιμα στα Χανιά, και η αλήθεια είναι ότι θέλω πάντα να επιστρέφω εκεί. Στην πραγματικότητα νιώθω λιγότερο Ελβετός και περισσότερο Έλληνας, έχει επικρατήσει η ελληνική ρίζα μέσα μου. Το ελληνικό ταμπεραμέντο, και μάλιστα το κρητικό, είναι κατά κάποιον τρόπο πολύ ισχυρό και αξεπέραστο.

 

13.Τραπεζίτης στο επάγγελμα; Πώς γεννήθηκε η ιδέα του Zuitly; Πότε  αποφάσισες να την υλοποιήσεις και πόσο χρόνο σου πήρε;

Πράγματι εργάζομαι ως τραπεζίτης στην Ελβετία, ωστόσο καιρό τώρα ήθελα να επενδύσω στην Ελλάδα και να δημιουργήσω από την αρχή κάτι δικό μου. Την αγαπώ την Ελλάδα και πιστεύω πολύ στις δημιουργικές ικανότητες των ανθρώπων της.  Μου αρέσει πολύ η ιδέα ότι μπορώ να φέρω χρήμα στη δεύτερη πατρίδα μου και να δώσω δουλειά σε ταλαντούχους πολίτες αυτής της χώρας!

 1. Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Να αναπτύξω ακόμα περισσότερο την ομάδα μου και με αυτόν τον  τρόπο, σε κάποια χρόνια να γίνει γνωστό το Zuitly σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αρμονία και ενθουσιασμό, απτόητοι, ώστε να χαρίζουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο υγιεινή απόλαυση! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους: οικογένεια Γλατζούνη, Γιώργο Διαμαντάπουλο, Mymarket, Κατερίνα Παπαγεωργίου, Ιωάννα Βούλγαρη, Γιώργο Κωστάρα, Άγγελο Καλλιπότη, οικογένεια Ραμπαλάκος, οικογένεια Κωντζόγλου,  και τους αδερφούς Ιορδάνη, που πίστεψαν στο Zuitly

Tags from the story
, , , , ,
Written By
More from Go Hania

Ώρα για να δοκιμάσουμε τα Κοκτέιλ της πόλης μας!

 Μην τα χάσετε. είναι τα καλύτερα κοκτέιλ των Χανίων. [caption id="attachment_110410" align="aligncenter" width="251"] Bohème...
Read More