Ειρήνη Τζολάκη “Το Mothercook ήταν μία παρόρμηση”

Μήπως θυμάστε τον αριθμό από όλους αυτούς τους λογαριασμούς που μπαινοβγαίνουμε καθημερινά στο Instagram; Ούτε εμείς.

Θυμόμαστε, όμως, πεντακάθαρα τον ένα και μοναδικό που κολλήσαμε και κατεβαίναμε, ανοίγαμε το ένα post μετά το άλλο, ψάχναμε ακόμα και τα παλαιότερα, μέχρι που είχε περάσει τόση ώρα… που ούτε το είχαμε καταλάβει!

Τhe Mothercook εν πλήρη δράσει: η Ειρήνη Τζολάκη, μαθηματικός, μητέρα και μαγείρισσα, μαζί με την μικρή της κόρη Σοφία.

Μπαίνουν στην κουζίνα μαζί και μαγειρεύουν αχώριστες, σε ένα απολαυστικό ντουέτο, που δε θέλεις να πάρεις τα μάτια σου από πάνω τους.

Σύνθημα: ”Μανουλίτσαμε την προφορά και την γλυκάδα της μικρής Σοφίας κι ένα ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ επεισόδιο ξεκινά…

H Mothercook είναι κάπου εδώ κοντά μας…

Έτσι για καφέ και κουβέντα με το Go Hania

 

υπογράφει ο Παντελής Σπυριδάκης

 

Instagram : themothercook

Όλα τα επεισόδια & οι ”mothercookσυνταγές : lnk.bio/eFnB

Kαι στο youtube: themothercook

– H δημιουργία του “themothercook” προέκυψε οργανωμένα ή εντελώς αυθόρμητα;

– Από όταν ήρθε η Σοφία στη ζωή μας ήξερα ότι θέλω να της διδάξω όλα όσα ξέρω και όσα μάθω στην πορεία. Το mothercook ήταν μία παρόρμηση, αφού μπορούμε εμείς, δείτε μας να το κάνετε και εσείς ή απλά γελάστε μαζί μας.

 

– Πώς ξεκινάει μια τυπική ημέρα προετοιμασίας, σκέψεων κι οργάνωσης του περιεχομένου;

– Όταν έχω να ανεβάσω κάποιο post ανοίγω το ψυγείο, βλέπω τι έχουμε και δίνω δύο, τρεις επιλογές στη Σοφία να αποφασίσει τι θα φτιάξουμε. Για τα βίντεο σκέφτομαι πώς μπορεί να βοηθήσει το Σοφάκι στην κάθε παρασκευή και αν θα της αρέσει, ώστε να το δοκιμάσει. Μετά, ξεκινούν οι δοκιμές!

 

– Οι αντιδράσεις από τον κόσμο, τι μήνυμα σου μεταφέρουν;

– Λαμβάνω πολλά θετικά σχόλια για το Σοφάκι και την ποιότητα των βίντεο. Συμπεραίνω, επίσης, ότι αρκετοί γονείς θα ήθελαν να βάλουν τα παιδιά τους στην κουζίνα, αλλά φοβούνται για τον χαμό που πιθανώς θα ακολουθήσει.

 

– Ποια είναι τα πιο πολυκλικαρισμένα θέματα;

– Θα έλεγα θέματα που αφορούν την κρητική κουζίνα. Επίσης, σε ό,τι αφορά τις καθημερινές στιγμές μας, ο κόσμος δείχνει πάντα μεγάλη αγάπη.

– Υπάρχουν κόκκινες γραμμές που έχεις πει ότι εσύ δε θα τις ξεπεράσεις στην εκκεντρικότητα ή τα Instagram virals, που ίσως απαιτεί ένα μέσο όπως το Instagram;

– Θα έλεγα όχι σε οτιδήποτε θίγει την αξιοπρέπεια του παιδιού μου και σε ό,τι χαλάει την αισθητική μου. Πιθανότατα υπάρχουν και άλλα όχι, θα δούμε στην πορεία…

 

– Η συνύπαρξη με τη μικρή κόρη είναι όλα τα λεφτά! Τι σχόλια σού κάνει το παιδί; Πώς του φαίνεται σαν εμπειρία;

– Η όλη διαδικασία είναι τέλεια! Πολύ καλύτερη, από ό,τι την είχα φανταστεί. Η Σοφία, από την πρώτη κιόλας φορά, έβαλε την ποδιά της και έλαβε τη θέση της στον πάγκο, όπως κάνουμε και μόνες μας. Πλέον, με ρωτάει αν είναι Σάββατο για να κάνουμε βίντεο.

 

– Έχεις ξεχωρίσει ποιο ήταν το πιο αιφνιδιαστικό μήνυμα που έλαβες; Τι σου είχε προκαλέσει έκπληξη ;

– Είχα ξαφνιαστεί όταν άρχισαν γνωστοί και μη να μου στέλνουν φωτογραφία τα παιδάκια τους, που έβλεπαν κάποιο επεισόδιο. Επίσης, μου λένε ότι αναφέρονται στη Σοφία σαν να είναι φίλη τους. Απλά αξιαγάπητο!!

 

– Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να μεταφέρεις με όλη αυτή την πρωτοβουλία στις μαμάδες;

– Ένα παιδί μπορεί να αναπτύξει δεξιότητες, να μάθει πάρα πολλά και να διασκεδάσει, όπως πουθενά αλλού, μέσα σε μια κουζίνα. Χρειάζεται πολλή υπομονή και ανεκτικότητα, όμως. Πρέπει να το διασκεδάζει και ο γονιός για να πετύχει.

 

– Υπάρχουν βίντεο ή ιδέες που δεν πέτυχαν για κάποιο λόγο… αλλά εσύ επέμεινες και τελικά σου βγήκαν μετά από πολύ κόπο;

– Αχ, το επεισόδιο με τα σουδάκια… Τίποτα δεν πήγαινε βάσει προγράμματος. Μερικές βαθιές ανάσες, μερικά φιλάκια και ένα καινούργιο μπουκάλι γάλα από το μίνι μάρκετ ήταν ό,τι χρειαζόμασταν, τελικά, για να συνεχίσουμε.

 

– Ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό της mothercook junior?

– Το κρεατάκι και τα μακαρονάκια. Φαντάζεσαι, βέβαια, ότι μόλις ακούσει για πίτσα, και όχι μόνο, πετάει από τη χαρά της.

– Τελικά, υγιεινό παιδικό φαγητό και νόστιμο μπορεί να υπάρξει;

– Τα παιδάκια, όπως θα διαπιστώσει ένας γονιός από πολύ νωρίς, μιμούνται τη συμπεριφορά μας. Οπότε, μια υγιής σχέση με το φαγητό είναι μία καλή αρχή.

 

– Αν σου έκανα πρόταση από την τηλεόραση, θα μετέφερες εκεί όλη αυτή την ιδέα;

– Δεν το έχω σκεφτεί, αλλά η αλήθεια είναι ότι εξαρτάται από τη Σοφία. Αν ήθελε να το δοκιμάσουμε και της άρεσε, τότε, γιατί όχι;

 

– Ποια είναι η αγαπημένη στιγμή σου, σα γνήσια mothercook?

– Κάθε στιγμή που μαθαίνω κάτι στη Σοφία, ελπίζω σύντομα και στη Νατάσα, είναι για μένα στιγμή μοναδική. Όσο για τις εκπομπές, αυτή η αγκαλιά στο τέλος κάθε επεισοδίου είναι ό,τι πιο τέλειο υπάρχει. Είναι η επιβράβευση, από τη μια στην άλλη, ότι τα καταφέραμε και πάλι.

 

Tags from the story
, , ,
Written By
More from Go Hania

Μπλε – Πρωί Μεσημέρι Βράδυ!! Γεύσεις που σε ταξιδεύουν πάνω στο κύμα !!!!!

Μπλε - Πρωί Μεσημέρι Βράδυ!! Μία ανάσα από το κέντρο της πανέμορφης...
Read More

Leave a Reply