Θες να μάθεις tango; Σου έχουμε την λύση! | Videos

FDH Φρυνη και ο Δημήτρης ασχολούνται την τελευταία 12ετία με την εξάπλωση του tango στα Χανιά, διδάσκουν αποκλειστικά αργεντίνικο tango, και ταξιδεύουν εκτός ελληνικών συνόρων σαν καλεσμένοι δάσκαλοι σε μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. H προσέγγιση τους στην διδασκαλία, χωρίς βηματολόγια και κουραστικές φόρμες προς απομνημόνευση, στηρίζετε στην αντίληψη ότι ο τρόπος διδασκαλίας οφείλει να είναι τόσο διασκεδαστικός, όσο και ο ίδιος ο χορός. Να μην μας αγχώνει και μας βοηθά να έρθουμε πιο κοντά, αρχικά με τον εαυτό μας.. και έπειτα με τον/την παρτενέρ.
Οι  F&D προσφέρουν μαθήματα tango  με υψηλό δείκτη νοημοσύνης και ενσυναίσθησης, ενώ απευθύνονται σε κάθε ηλικία και φύλο, με μοναδικό κοινό στοιχείο, την πεποίθηση ότι το tango μπορεί να γίνει έκφραση της προσωπικότητας.

“Η αντίληψη μας γύρω από την έννοια της διδασκαλίας δεν περιστρέφεται γύρω από το μοτίβο κάποιων μαθημάτων ανα εβδομάδα επί κάποιους μήνες, με τον αφηρημένο στόχο της εν καιρώ εξοικείωσης με τον χορό.
Το tango όπως και κάθε μορφή τέχνης δεν είναι κάτι που τελειώνει ούτε ολοκληρώνεται ποτέ.Ο κάθε μαθητής είναι ένας μελετητής-καλλιτέχνης-χορευτής και εξελίσσεται συνεχώς εμβαθύνοντας και εξερευνώντας. Σκοπός μας είναι ο μαθητής να αποκομίσει μια σημαντική τεχνική κατάρτιση τέτοια που να του επιτρέπει να εμβαθύνει συνεχίζοντας ή απλά να συντηρήσει τις γνώσεις που αποκόμισε.

Σε κάθε περίπτωση όμως να είναι απόλυτα ικανός να απολαύσει την εμπειρία, και όχι την μηχανική αναπαραγωγή βημάτων”

 

Νέα τμήματα αρχαρίων από Δευτέρα έως Πέμπτη

Απογευματινά και βραδινά μαθήματα tango! Έναρξη 3 Οκτωβρίου

Ιδιαίτερα μαθήματα σε πρωινές ώρες, Μεσημεριανά ομαδικά, Τμήματα δυναμικού tangomoves μόνο για γυναίκες και 6 ολοκαίνουργια νέα τμήματα Tango!

Facebook για ενημέρωση ΕΔΩ

Website για πληροφορίες: www.frinitango.com

Ξεκινάω τώρα μαθήματα tango! Tι πρέπει να ξέρω;

Στα πρώτα μαθήματα ελάτε με ότι παπούτσια σας βολεύουν καλύτερα… ακόμα και κάλτσες. Μην βιαστείτε να φορέσετε τακούνια και οτιδήποτε δεν σας κάνει να νοιώθετε άνετα απλά και μόνο επειδή “tangoδείχνει”.

Οι χορευτικές ασκήσεις και η πρακτική εφαρμογή τους, είναι πραγματικά αποτελεσματικές όταν δεν προσπαθείτε υπερβολικά. Να θυμάστε ότι μία -αλλά σωστά εκτελεσμένη- κίνηση είναι πιο αποτελεσματική και λιγότερο κουραστική από είκοσι που εκτελούνται με προχειρότητα.

Οι στόχοι σας είναι ατομικοί. Αυτό απαιτεί υπομονή και επιμονή. Μην τα παρατάτε αν δεν μπορείτε να “βγάλετε” όλες τις κινήσεις από την πρώτη φορά, ούτε να ωθείτε τον εαυτό σας πέρα από τα όρια του. Μην πιέζετε το σώμα σας να ξεπεράσει το όριο μιας άνετης κίνησης ούτε να συγκρίνεστε με κανέναν. Με την εξάσκηση, θα προοδεύσετε γρήγορα.

Δεν διορθώνουμε ποτέ ο ένας τον άλλον. Το tango είναι πρωτίστως ένας συμπεριφοριακός χορός και πρέπει να είσαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί στα σχόλια, στις προσεγγίσεις και τις διατυπώσεις σας. Οι δάσκαλοι είναι διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή στο μάθημα για να απαντήσουν σε απορίες, να διορθώσουν και να λύσουν όποιο πρόβλημα προκύψει.

Μάθετε περισσότερα για τους δασκάλους Φρύνη και Δημήτρη στο www.frinidimitris.com

 

Tags from the story
,
Written By
More from GOHANIAMAG

Street fashion: Μυρτώ

Η ομάδα του Go Hania παίρνει τους δρόμους και φωτογραφίζει καλοντυμένο κόσμο!...
Read More

Leave a Reply