Λυδία Κατσανικάκη: Πλέον τον άνθρωπο τον ενδιαφέρει να περνάει καλά κι ας πεθαίνει απ’ την πείνα ο γείτονας του

Σε διαδικασία πανελλαδικών, αθλήτρια της άρσης βαρών, ηθοποιός, τι άλλο προλαβαίνεις να κάνεις;

Προτεραιότητα σαφώς έχει το διάβασμα, αλλά η γυμναστική δεν λείπει ποτέ απ’ το πρόγραμμα αφού εκτός από άρση βαρών άρχισα πρόσφατα kick boxing. Όμως απ’ το πρόγραμμα δεν λείπει και  η κυριακάτικη μεσημεριανή βόλτα.

Αν θέλει ένα νέο παιδί σαν κι εσένα, με εξετάσεις, φροντιστήρια και άγχος για το μέλλον, να «ζήσει» και αυτά τα, θεωρητικά, ανέμελα χρόνια μπορεί;

Φυσικά! Το θέμα είναι πως θα εκλάβει την όλη κατάσταση από την αρχή. Εάν δει τις Πανελλαδικές ως μία πόρτα για την καλύτερη μετέπειτα ζωή του, αυτά τα ανέμελα χρόνια θα τα ζήσει και με το παραπάνω.

Σε ποια σχολή θέλεις να περάσεις;

Η πρώτη μου επιλογή είναι η Γυμναστική Ακαδημία, διαφορετικά θα ήθελα Κοινωνιολογία με μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογική Ψυχολογία.

Για τα ΤΕΦΑΑ το καταλαβαίνω, η εγκληματολογία πως προέκυψε;

Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν έβλεπα CSI και άλλα τέτοια, όμως πάντα σκεφτόμουν παραπάνω για ένα φαινομενικά τετελεσμένο απ’ την αστυνομία γεγονός. Ίσως η φαντασία μου να φταίει, τι να πω!

Και η άρση βαρών; Παράξενο για κορίτσι. Τι σου λένε όταν το αναφέρεις;

Δεν το πιστεύουν, είτε γιατί δεν μου φαίνεται, είτε γιατί στην πλειοψηφία τους οι αθλητές του αθλήματος είναι άντρες.

Να υποθέσω ότι στο θέατρο «είδες φως και μπήκες;»

Έτσι ακριβώς! Θυμάμαι από μικρή πήγαινα με τους γονείς μου σε θεατρικές παραστάσεις, όμως ποτέ δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ. Είχαν αρχίσει οι κολλητές μου λοιπόν, οπότε κι εγώ «ζήλεψα».

Το θέατρο ανοίγει το μυαλό και προσφέρει άλλες εικόνες. Αλήθεια, η γενιά σου ασχολείται με το τι συμβαίνει στην χώρα; Εσύ; Έχεις άποψη για τα τεκταινόμενα;

Όσο περνάνε τα χρόνια οι γενιές αλλάζουν, και κατά τη γνώμη μου ως προς το χειρότερο. Πλέον τον άνθρωπο τον ενδιαφέρει να περάσει εκείνος καλά κι ας πεθαίνει απ’ την πείνα ο γείτονας του. Όσο για εμένα, θα αγωνίζομαι πάντα για να σταματήσει η καταπάτηση των δικαιωμάτων μας!

Πως έχεις βιώσει ότι έχει συμβεί στην χώρα τα τελευταία χρόνια;
Δεδομένου πως ζω σε μία θεωρητικά πλούσια πόλη, στην ουσία δεν έχω καταλάβει οικονομική κρίση. Τα αποτελέσματα αυτής τα νιώθω περισσότερο όταν ταξιδεύω σε μία μεγαλούπολη.

Στην πόλη μας; Τι θα άλλαζες;

Μοναδικό μειονέκτημα  των Χανίων είναι η νοοτροπία των κατοίκων της. Βέβαια μπορεί και να φταίει το γεγονός πώς είμαστε κλειστή κοινωνία. Παρόλα αυτά η πόλη μας έχει μοναδική ομορφιά και δεν νομίζω να άλλαζα κάτι.

Αν επέλεγες 3 ανθρώπους που τους θεωρείς πηγή έμπνευσης ποιοι θα ήταν αυτοί;

Ένας είναι σίγουρα ο Αριστοτέλης, καθώς οι μετέπειτα φιλόσοφοι έχουν πάρει στοιχεία του. Έπειτα δεν θα σου πω συγκεκριμένους. Πηγή έμπνευσης για εμένα είναι όλοι όσοι συναντάνε δυσκολίες στη ζωή τους και καταφέρνουν να τα βγάζουν εις πέρας βγαίνοντας δυνατότεροι.

Tags from the story
, ,
Written By
More from GOHANIAMAG

Τα Χανιά στα 10 χειρότερα αεροδρόμια του κόσμου και 2ο χειρότερο στην Ευρώπη!

Άλλη μια τεράστια διάκριση κέρδισε η χώρα μας, παρότι η πηγή είναι...
Read More

Leave a Reply