Core the Band | Από τα Χανιά στο Όσλο

Πέντε έφηβοι. Μία παγκόσμια διάκριση.

Το καλοκαίρι του 2012 ο Ιάκωβος, με τη φωνή του, και ο Μάξι, με τα drums του, αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε ένα μουσικό φεστιβάλ, αυτή ήταν και η αφορμή για τη δημιουργία του group. Βέβαια, στην παρέα τους έλειπε μία κιθάρα και ένα μπάσο, γι αυτό και στο συγκρότημα προστέθηκαν ο Γιάννης και ο Σήφης, στην κιθάρα και το μπάσο αντίστοιχα. Στη διάρκεια της πορείας τους η σύνθεση της ομάδας άλλαξε με αποχωρήσεις και νέες αφήξεις, αφού την κιθάρα της μπάντας παίζει πλέον ο Λευτέρης και το Dj Set αλλά και το synthesizer έχει αναλάβει ο Αρτέμης.

Κείμενο Γιώργος Κολομπάκης | Φωτογραφίες Πέτρος Παττακός

Με πρότυπα συγκροτήματα όπως οι Coldplay, οι Fall out Boys και οι Green Day, οι μουσικές των παιδιών διαφέρουν, κι αν κανείς τους ακούσει θα ανακαλύψει ήχους από pop, indie μουσικές μέχρι rock και punk. Στην πραγματικότητα μιλάμε για ένα συγκρότημα με ποικίλα μουσικά ερεθίσματα που συγκεντρώνονται σε ένα pop/ rock style.

Στο θέμα μας, όμως. Διαγωνισμοί και σημαντικές διακρίσεις. Πώς ξεκίνησε όλο αυτό και πώς οι Core the Band κατέληξαν στην υψηλότερη, μέχρι στιγμής, διάκριση για τη χώρα μας σε ανάλογους μουσικούς διαγωνισμούς; « Είναι αστείο» λένε οι ίδιοι « αφού στην αρχή δε θέλαμε καν να συμμετάσχουμε στο διαγωνισμό, λόγω σπουδών και σχολείου», πάλι καλά η εταιρεία που διοργάνωνε το διαγωνισμό τους έπεισε για το αντίθετο και έτσι τα παιδιά, μη έχοντας κάτι να χάσουν, ξεκίνησαν το ταξίδι τους για το φεστιβάλ. Τελικά, μόνο σε καλό τους βγήκε αφού αμέσως ήρθε η πρώτη τους νίκη σε πανελλήνιο επίπεδο, την οποία διαδέχθηκα η, πολύ σημαντική, τέταρτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό που συμμετείχαν στο Όσλο, αμέσως μετά την εγχώρια διάκρισή τους. «Όλα άλλαξαν προς το καλύτερο μετά από αυτό για εμάς και σαν μπάντα αλλά και σαν οικογένεια!» επισήμαναν τα παιδιά.

p.pattakos--2Η δισκογραφική τους δουλειά ξεκίνησε για τις ανάγκες του παγκόσμιου διαγωνισμού, αφού μετά την πρώτη τους νίκη στην Ελλάδα έπρεπε παρουσιάσουν το υλικό τους στο εξωτερικό, γι αυτό και ο διευθυντής της MMR( η εταιρία που διοργάνωνε το φεστιβάλ), Kay Darens, τους σύστησε τον Άρη Καλογερόπουλο ο οποίο πραγματοποίησε την πρώτη επαγγελματική παραγωγή της μπάντας στο κομμάτι “Pull the Curtain”. Με την κυκλοφορία της πρώτης τους δουλειάς, και τα ηλεκτρονικά στοιχεία που προστέθηκαν στην μουσική τους, τα παιδιά κατάλαβαν που ήθελαν να κατευθυνθεί ο ήχος τους. Έτσι, συνέχισαν τη συνεργασία τους με τον Άρη Καλογερόπουλο και κυκλοφόρησαν, μετά από τρία music video και περίπου 80 live, το πρώτο τους δίσκο με τίτλο “ 40% Vol” ο οποίος περιέχει έξι κομμάτια.

Πρόβες, πρόβες και…. πρόβες συντελούν πλέον το πρόγραμμα της μπάντας, αφού μέσα στον Απρίλη έχουν live στην Αθήνα, αλλά και την Ιεράπετρα. Τα παιδιά έχουν σκοπό να εκμεταλλευτούν τις διακοπές του Πάσχα εποικοδομητικά, μάλλον όχι για διάβασμα… θα βρίσκονται στο πρώτο τους επίσημο tour στην Βόρεια Ελλάδα και την Αθήνα, παρέα με δύο άλλες μπάντες, τους Scholldrivers και UnderhillWest από Αθήνα και Ξάνθη, αντίστοιχα. Μέσα σε όλα αυτά προλαβαίνουν και γράφουν καινούρια μουσική την οποία παρουσιάζουν σιγά σιγά στα live τους μέχρι να καθοριστεί το πότε θα βγει ο νέος τους δίσκος.

Τους Core the Band μπορείτε να βρείτε σε Facebook, YouTube, Instragram και Twitter, στις παρακάτω διευθύνσεις:

https://www.facebook.com/CORE.a.new.age.Band

https://twitter.com/coremusictv

https://www.youtube.com/user/COREtvmusic

https://www.instagram.com/coretheband/

 

Η μουσική τους έφερε κοντά, οι φίλοι και η οικογένεια τους κράτησαν ενωμένους, «όλα αυτά μας βοήθησαν να καταλάβουμε ότι η ζωή μας είναι η μπάντα ή τίποτα» .

Written By
More from Go Hania

Καπενεκάκης..Η φιλοσοφία στον κόσμο των αξεσουάρ μπορείνα φαίνεται απλή υπόθεση. Είναι όμως;

Η φιλοσοφία στον κόσμο των αξεσουάρ μπορεί να φαίνεται απλή υπόθεση. Είναι...
Read More

Leave a Reply