Μέρη σαν παραμύθι – Δύο στα Χανιά

  1. Ιερά Μονή Ρουσάνου

Στο δρόμο που ενώνει τις μονές των Μετεώρων, βρίσκεται και η μονή Ρουσάνου. Το τριώροφο συγκρότημα βρίσκεται στην κορυφή ενός επιβλητικού βράχου, ισορροπώντας στο στενό πλάτωμα και από μακριά μοιάζει να αποτελεί προέκταση του φυσικού βράχου.

ieramoni

  1. Ελαφονήσι, Χανιά

Στο νότο του νομού Χανίων βρίσκεται ένας μικρός παράδεισος. Κρυστάλλινα νερά, χρυσαφένια αμμουδιά και ένα ροζ χαλί από κοχύλια στο βυθό είναι κάποιοι από τους λόγους που αυτός ο καλοκαιρινός προορισμός δεν πρέπει να λείψει από το πρόγραμμα των εξορμήσεων σας.

elafonisi

  1. Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης, Κεγαλονιά

Τα γραφικά του καλύτερου κινηματογραφιστή δε θα μπορούσαν να πετύχουν το ζωντανό σκηνικό της φύσης στην πιο ζωντανή διαφήμιση της Κεφαλονιάς αλλά και της χώρας μας σε όλο τον κόσμο! Από τα πιο εντυπωσιακά θαύματα της φύσης το λιμναίο σπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά αφήνει του επισκέπτες τους άφωνους στον θέαμά του.

melissani-cave-kefalonia

  1. Σαντορίνη

Δες! Μπορείς να νιώσεις τι θα πει «κρέμομαι» απ” την Καλντέρα; Μπορείς να φανταστείς να «βουτάς» μέσα σε αυτή την τόσο χαρακτηριστική εικόνα με τον τρούλο και τα λαξευμένα στη γη υπόσκαφα; Μπορείς να «δεις» το ηλιοβασίλεμα ή έστω να «ακούσεις» τον κόσμο να χειροκροτά; Η Οία δεν είναι «μια εικόνα-χίλιες λέξεις». Είναι «ένας τόπος μαγικός-αμέτρητα, ακραία συναισθήματα». Κάθε στιγμή, κάθε λεπτό.

santorini-greece

  1. Παραλία Μύρτος, Κεφαλονιά

15 χλμ από το γραφικό Φισκάρδο, κρύβεται η μικρή αγκαλιά του κόλπου της παραλίας του Μύρτου. Ένας κόλπος γεμάτος χρώματα κι ομορφιά, συνδυάζει τόσο αρμονικά το γαλάζιο του νερού με το άσπρο της άμμου στο άγριο φόντο των βράχων που απλώνονται στο βάθος. Καλοί λόγοι για να πρωταγωνιστεί σε χιλιάδες φωτογραφίες και δίκαια να χαρακτηρίζεται η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού.

myrtos-beach-kefalonia

  1. Παραλία Μπάλου, Χανιά

Ανάµεσα στο ακρωτήριο της Γραµβούσας και το µικρότερο στο Τηγάνι, εικόνες από εξωτικά νησιά του Ειρηνικού συµπλέκονται µε την ελληνική οµορφιά, σε ένα µοναδικό σκηνικό που σπάνια συναντάς σε ολόκληρη τη χώρα! Το απέραντο γαλάζιο των ρηχών νερών γίνονται ένα µε τον ουρανό και τους πετρώδεις σχηµατισµούς και όλα αυτά σε κάνουν να ερωτευτείς τον Μπάλο µε την πρώτη… βουτιά!

greece-crete-island-balos-beach

  1. Το κάστρο της Μεθώνης, Μεσσηνία

Στο νοτιοδυτικότερο άκρος της Πελοποννήσου δεσπόζει επιβλητικό το κάστρο της Μεθώνης. Ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα καστροπολιτείας στον ελληνικό χώρο, βρίσκεται δίπλα από το οχυρωμένο νησάκι Μπούρτζι, με το οποίο ενώνεται μέσω μιας μικρής αψιδωτής γέφυρας.

methoni-castle-peloponnese

  1. Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Κι αν αυτό το ταξίδι απ την Τουρκία δεν είχε γίνει ποτέ… πάλι «Ναυάγιο» θα την έλεγαν; Κι αν το καλοσκεφτείς δεν πάει και πολύς καιρός, μόλις το 1982 το πλοίο «Παναγιώτης» με τα παράνομα τσιγάρα για εμπόριο ναυάγησε στον μικρό κόλπο της Ζακύνθου, και πριν; Είχε όνομα ο κόλπος; Ή απλά έλεγαν “πάμε στον παράδεισο”; Γιατί περί αυτού πρόκειται. Από τα πιο όμορφα κάδρα της φύσης, αν και εδώ το ανθρώπινο ατύχημα έχει βάλει το χεράκι του. Η παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου είναι ίσως η πιο δημοφιλής παραλία σίγουρα του νησιού, ίσως και της χώρας δεν είναι άδικα πρώτη σε κλικ φωτογραφικών φακών. Έτσι το νησί δικαίως μπορεί να αισθάνεται περήφανο,  και όλοι του οι επισκέπτες απαραιτήτως πρέπει να βγάλουν μια φωτογραφία αυτού του μικρού κόλπου.

navagio-beach-zakynthos

  1. Πάπιγκο, Ήπειρος

Φωλιασμένα στην «αγκαλιά» του όρους Αστράκας, το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο,κλέβουν την παράσταση από τα υπόλοιπα Ζαγοροχώρια! Χτισμένα σε υψόμετρο 960 μ.,βρίσκονται σε απόσταση 60χλμ. από τα Ιωάννινα και προσφέρονται για ένα short breakγεμάτο εικόνες και εμπειρίες! Και μόνο η διαδρομή φτάνει για να σας μαγέψει…

Περνώντας πάνω από τον ποταμό Βοϊδομάτη και αφήνοντας πίσω σας την παλιά γέφυρα της Αρίστης, εμφανίζονται μπροστά σας οι δύο οικισμοί περικυκλωμένοι από τεράστιες βραχοσειρές.Στο Μεγάλο Πάπιγκοσπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής από άσπρη πελεκητή πέτρα,επιβλητικές πόρτες και παλιές βρύσες θα αποτυπωθούν με αμέτρητα «κλικ» στον φωτογραφικό φακό σας.

Σε απόσταση 4 χλμ. βρίσκεται το Μικρό Πάπιγκο, στο οποίο σας καλωσορίζει ο ναός των Ταξιαρχών. Για μία αξέχαστη εμπειρία προτιμήστε το μονοπάτι που οδηγεί σε αυτό και θαυμάστε την ομορφιά της φύσης εκ των έσω!

papigo-epirus

  1. Ποντικονήσι

Δεν γίνεται να φύγετε από την Κέρκυρα, αν δεν περάσετε από το χιλιοτραγουδισμένο Ποντικονήσι και το «ταίρι» του, την Παναγία Βλαχερνών, που επιπλέουν εδώ και αιώνες στη λιμνοθάλασσα Χαλκιοπούλου, μόλις 4 χλμ , νότια της πόλης. Αφού απαθανατίσαμε την πανοραμική θέα από την περιοχή Κανόνι (το όνομά του προϋπήρχε πριν το 1798 που οι Γάλλοι έστησαν το πυροβόλο όπλο) και το ομώνυμο café, κατηφορίσαμε για την Παναγία Βλαχερνών, η οποία ενώνεται με την ξηρά μέσω μιας στενής πεζογέφυρας.

pontikonisi

Από εκεί αναζητήσαμε το βαρκάρη που θα μας περνούσε στο Ποντικονήσι (€2,50)! Σύμφωνα με έναν θρύλο, το μικρό νησάκι ήταν το καράβι των Φαιάκων, εκείνο που μετέφερε τον Οδυσσέα και μεταμόρφωσε σε βράχο ο οργισμένος Ποσειδώνας. Παλαιότερα πάνω στο νησί υπήρχαν πάνω από 50 σπίτια! Σήμερα το μόνο που θα συναντήσετε είναι την εκκλησίτσα του Παντοκράτορα (γιορτάζει στις 06 Αυγούστου) και το πηγάδι, όπου οι επισκέπτες πετούν κέρματα προς εκπλήρωση των πιο μύχιων ευχών τους!

 

Written By
More from GOHANIAMAG

Προτάσεις για φαγητό στα Χανιά

Για ένα ρομαντικό δείπνο, για ένα γεύμα με φίλους ή για ένα...
Read More

Leave a Reply